Sana Bir Tarifim Var: Zeytinli Biberiyeli Ekmek

Sana Bir Tarifim Var: Zeytinli Biberiyeli Ekmek
Sana Bir Tarifim Var: Zeytinli Biberiyeli Ekmek
Sana Bir Tarifim Var: Zeytinli biberiyeli ekmek

Zeytinli Biberiyeli Ekmek

MALZEMELER (5 kişilik)

3 yemek kaşığı Sana Tereyağ Lezzeti
2 su bardağı un
10 gr yaş maya
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
2 dal taze biberiye (yaprakları kıyılmıs)
20 adet syah zeytin (çekirdeği çıkarılmış)

HAZIRLANIŞI
Derin bir kabın içine unu bir süzgeç yardımıyla eleyin Elenmiş unun ortasına yaş mayayı, Sana Tereyağ Lezzetini ve az su koyarak , parmaklarınızın uc kısmıyla
malzemeleri birbirine karıştırın. Kabın üzerini temiz bir bez ile örtüp, 30 dakika ılık bir ortamda bekleterek mayanın kabarmasını sağlayın.
Beklettiğimiz mayalı hamurun içine kalan diğer malzemeleri ekleyerek un lanmış bir tezgah üzüerinde veya hamur karıştırma mikserinde hamur kıvamına gelene kadar yoğurun veya karıştırın.
Ekmek kalıbını Sana Tereyağ Lezzeti ile yağlayın. Dinlemiş hamuru 2 veya 3 defa daha haifce yoğurduktan sonra kalıbın içine yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 170 C fırında yaklaşık 40- 45 dakika pişirin.
Fırında çıkardıktan sonra kalıbın içinde yaklaşık 10 dakika bekletip, ekmeği kalıptan çıkarın. Zeytinli biberiyeli ekmeğinizi dilimleyip Sana Tereyağ Lezzeti kase ile birlikte servis edin.
İLANDIR

Sana Bir Tarifim Var: Lor Peynirli Cevizli Poğaça


Sana Bir Tarifim Var: Zeytinli Mahlepli Poğaça


Sana Bir Tarifim Var: Tahinli ve Cevizli Nokul