Size çok iyi gelecek 10 basit öneri

Size çok iyi gelecek 10 basit öneri
Size çok iyi gelecek 10 basit öneri
Yaşamımızda işimize pek de gelmeyen değişiklikleri hep sonraya bırakırız. Ama nedense bu sonraların hiç vakti gelmez, geldiğindeyse iş işten geçmiş olur. İşte bahara enerji dolu girmek isteyenlere 10 basit öneri...

Yarına ertelemeden şu andan itibaren yaşam tarzınızı değiştirin.

1. İşteyseniz merdivenleri kullanmaya başlayın. Evdeyseniz dans edin yürüyüşe çıkın.

2. Kesin kurallar ve yasaklar koymayın. O zaman tek amacınız yasakları delmek ya da bir an önce eski yaşantınıza dönmek olur.

3. Sevdiğiniz hiç bir şeyi kesin olarak hayatınızdan çıkarmayın. Miktarlarını azaltmakla işe başlayın. Tüm paketi bitirip pişman olmak yerine tek bir parça çikolatanın keyfine varın.

4. Üç gün için, yemeklerde ve aralarda tükettiğiniz besinleri yazın.

5. Meyve ya da sebze hangisi azsa her gün bir parça daha fazlasını tüketin.

6. Yağı yaşamınızdan tabii ki çıkarmayın ama yağ içeriği fazla pasta, börek, kızartma gibi kilo aldıran besinler çoğunluktaysa porsiyonlarını küçültüp, haftada bir ya da ikiye indirin.

7. Et, balık ve pilav, makarna patates gibi protein ve karbonhidratları günde sadece bir öğün tüketin. Diğer öğünlerde sebze yemeklerini tercih edin.

8. Meyveleri ve tatlıları yemeğin hemen ardından yemekten vaz geçin.

9. Çay çeşitleri ve kahvenin ara öğün olarak tüketin.

10. Bahar geldi, televizyon karşısından kalkın ve haftada en az üç gün birer saat yürüyüş yapın.



İLANDIR

Nohutlu Pancar Sote Üzerinde Izgara Bonfile Dilimleri

Porsiyon miktarı: 300 g

4 porsiyon


500 g dana bonfile (yağsız)

3 çorba kaşığı Becel Tereyağı Keyfi Sıvı Margarin

350 g pancar

1 büyük kırmızı soğan (kalın piyazlık doğranmış)

150 g nohut (haşlanmış)

100 g roka

Taze nane yaprakları

Bir kaç dal Frenk soğan (ince kıyılmış)

2 çorba kaşığı balsamic

2 çorba kaşığı teriyaki sos

1 dal biberiye

2 dal taze kekik

2 diş sarımsak (soyulmuş)

Tuz, taze çekilmiş karabiber

Eti bir gece önceden teriyaki sos, biberiye, taze kekik, sarımsak ve taze çekilmiş karabiber ile marinasyona yatırın. Izgara tavanızı iyice ısıtıp içine bir çorba kaşığı Becel Tereyağı Keyfi Sıvı Margarin ekleyip kızdırın. Marine edilmiş bonfilelerin her yüzünü ızgara tavada mühürledikten sonra taze baharatlar ve sarımsaklarla birlikte fırın kabına alın. Fırın kabını alüminyum folyo ile kapatıp folyonun üzerine bir kaç delik açarak önceden ısınmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Folyoyu açıp 5dakika daha pişirdikten sonra eti fırından alın ve dinlenmeye bırakın.

Pancarları iyice yıkayıp kurulayın ve soymadan taker taker alüminyum folyoya sarın. 180 derece fırında 30 dakika pişirip fırından çıkarın. Folyoları çıkarıp pancarların ılınmasını bekleyin. Kabuklarını soyup pancarları dilimleyin. 2 çorba kaşığı Becel Tereyağı Keyfi Sıvı Margarin’I bir tavaya alıp ısıtın. Kırmızı soğanları tavaya ekleyip bir kaç dakika yüksek ateşte çevirin. Pancarları ilave edip karıştırın ve ocaktan alın. Servis tabaklarına roka ve nane yapraklarını yayıp üzerine nohutlu pancar soteden ilave edin. Ilıyan bonfilenizi dilimleyip pancarların üzerine ekleyin ve kıyılmış Frenk soğanlar ile süsleyerek servis edin.

Enerji ve Besin Öğeleri (1 porsiyon)*

Enerji: 336 kcal (%15)

Protein: 9.5 g (%47)

Karbonhidrat: 46 g (%7)

Yağ: 13 g (%21)

* Hesaplamalar Amerika Birleşik Devletleri Tarım Dairesi Besin Öğeleri Veritabanından (USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 23 (2010) alınarak yapılmıştır.

Tarifin 1 porsiyonunun, günlük toplam enerji gereksinimi 2200 kcal olan yetişkin, sağlıklı bir birey için Dünya Sağlık Örgütü‘nün besin öğeleri önerilerini karşılama yüzdeleri parantez içinde belirtilmiştir.
İLANDIR