Türk mutfak kültürünün tavuksuz bir hiç olduğunu kanıtlayan 5 yemek tarifi

Türk mutfak kültürünün tavuksuz bir hiç olduğunu kanıtlayan 5 yemek tarifi
Türk mutfak kültürünün tavuksuz bir hiç olduğunu kanıtlayan 5 yemek tarifi
Türk mutfağı pek çok lezzeti bünyesinde barındıran dünyanın en önemli lezzet fabrikalarından biri. Tatlısıyla, ana yemeğiyle, ara sıcakları ve çorbalarıyla bu yiyecek cümbüşünün en temel taşlarından biri de şüphesiz tavuk yemekleri. Öyle ki tavuk olmasa, tam anlamıyla bir Türk mutfağından söz etmek de mümkün değil. İşte size Türk mutfak kültürünün tavuksuz bir hiç olduğunu kanıtlayan 5 yemek tarifi!

Trakya'nın Tenekede Tavuğundan tutun, Hatay'ın Tuzda Tavuğuna kadar ülkemizin dört bir köşesinden sofralarımıza gelen lezzet şölenlerinin temeli tavuğun o eşsiz tadına dayanıyor. Peki iyi bir tavuk yemeği nasıl yapılır?

Çeşnisiyle, sosuyla, hazırlanışıyla yeri gelir terbiyesiyle ağızlara layık bir tavuk yemeği yapmak da kullandığınız tarifin başarısına bağlıdır. Sizler için hem sofranıza zenginlik katacak, hem de mutfak becerilerinizle çevrenizdekileri şaşırtmanızı sağlayacak 5 özel tarifi bir araya topladık. Bu tarifleri uyguladıktan sonra siz de inanacaksınız; Türk mutfağı tavuksuz bir hiçtir...


1. Renkli Sote Biberli Turunçgilli Tavuk

Malzemeler

·         1 paket Fesleğenli & Kekikli Knorr Fırında Tavuk Çeşnisi

·         1 kg. baget tavuk

·         2 adet limonun kabuğu

·         1 adet portakalın kabuğu

·         1 adet misket limonu kabuğu

Biber sote için:

·         2 adet sarı biber

·         2 adet kırmızı biber

·         2 adet yeşil dolmalık biber

·         1 çorba kaşığı ayçiçek yağı

Hazırlanışı

Paketten çıkan fırın poşedine tavuk bagetleri koyun.

Knorr Fesleğenli & Kekikli Tavuk Çeşnisi’ni poşedin içindeki malzemelerin üzerine serpiştirin.

Portakal, limon ve misket limonunun bir soyacak ile kabuklarını çıkarıp poşede ekleyin.

Poşedi hafifçe sallayıp, ağzını kapatın. Bir kürdan yardımıyla poşette 3 adet delik açın.

Önceden ısıttığınız  190 derecelik fırında 50 dakika pişirin.

Fırından çıkardıktan sonra torbayı bir makas yardımıyla dikkatlice kesip, renkli biber sote ile sıcak servis edin.

Renkli Biber Sote:

Yüksek ateşte kızdırdığınız tavaya ayçiçek yağını alıp ısıtın. Jülyen kestiğiniz renkli biberleri hafif diri kalacak şekilde 3-4 dakika boyunca soteleyin. Turunçgilli tavuk ile birlikte sıcak servis edin. 

 

2. Fırında Limonlu ve Kekikli Piliç Rosto

Malzemeler

· 1 paket Knorr Baharatlı Sarımsaklı Fırında Tavuk Çeşnisi

· 1 bütün orta boy piliç

· ½ yemek kaşığı bal

· 4 yemek kaşığı sıvı Becel

· 1 adet Knorr Jel Bulyon

· 2 yemek kaşığı limon suyu

· 2 adet sogan (kabaca doğranmış - İç harcı)

· 5 dal kekik veya 1 yemek kaşığı kuru kekik

· 2 adet havuç (rendelenmiş - İç harcı)

· 5 adet brüksel lahanası (ikiye kesilmiş)

· 1 adet kuru soğan (elma dilimi dilimlenmiş)

· 1 havuç (yanlamasına 5 parçaya kesilmiş)

· 5 adet baby patates (ikiye kesilmiş)

· 1 baş sarımsak (kabuğu ile ortadan ikiye kesilmiş)

Hazırlanışı

Havucu, limonu, ve soğanı bir tavada soteleyin, limon suyu ve Knorr jel tavuk bulyonu tavaya ilave edin, kekiği ekleyin.

Harç malzemelerinin oda sıcaklığına gelmesini bekleyip pilicin içine doldurun.

Fırın torbasının içerisinde çeşniyi ve sıvı Becel'i karıştırın

İçi doldurulmuş pilici fırını torbasına koyup çeşninin ve sıvı Becel'in tüm yüzeyine iyice yayılmasını sağlayın.

Soğanı, brüksel lahanasını, patatesi, havucu ve sarımsağı fırın torbasına yerleştirin.

180 derece ye ayarladığınız fırında 40 dakika bir tarafı 20 dakika diğer tarafı şeklinde pişirin.

Sıcak şekilde servis edip masada porsiyonlayın.

 

3. Tavuk Kanat

Malzemeler

Tavuk için

·         1 paket Knorr Mangalda Kanat Lezzeti Fırında Tavuk Çeşnisi

·         2 yemek kaşığı ayçiçek yağı

·         1 kg. tavuk kanadı

·         2 yemek kaşığı mavi haşhaş

Sos için:

·         4 yemek kaşığı Calvé mayonez

·         1 yemek kaşığı Knorr Acısso

·         1-2 diş ezilmiş sarımsak

Hazırlanışı

Bir kabın içinde ayçiçek yağı, mavi haşhaş ve Knorr Mangalda Kanat Lezzeti’ni karıştırın. Tavuk kanatlarını bu karışıma iyice bulayın.

Fırını 180 dereceye ısıtın. Paketten çıkan yağlı kağıdı, fırın tepsisine serin ve kanatları üzerine dizip, 30 dakika boyunca pişirin.

Sos için, Calvé mayonez, Knorr Acısso’yu ve ezilmiş sarımsakları karıştırıp, kanatlarınızın yanında servis edin.

 

4. Acılı ve Baharatlı Tavuk Baget ve Fırında Patates

Malzemeler

·         8 adet tavuk baget

·         1 paket Knorr Acılı Ve Baharatlı Fırında Tavuk Çeşnisi

·         400 gr baby patates,  kabukları ile beraber ortadan ikiye kesilmiş

·         1 adet orta boy brokoli

·         3 kaşık zeytin yağı veya sıvı yağ

Hazırlanışı

Knorr Acılı Ve Baharatlı Fırında Tavuk Harcı’nın paketinden çıkan fırın torbasını açın, tavuk bagetleri ve patatesleri fırın torbasına yerleştirip 2 kaşık sıvı yağ ekleyin.

Knorr Acılı Baharatlı Fırın Çeşnisi’ni de ekleyin ve fırın torbasının ağzını kelepçesi ile kapatıp, çeşninin tüm patates ve tavuklara yayılmasını sağlayın.

180 dereceye ısıttığınız fırında 50 dakika pişirin.

Tavuklar pişerken ufak bir tencereye 1 bardak su koyun ve kaynatın.

Su kaynamaya başlayınca ufak parçalara ayırdığınız brokoliyi metal bir süzgeç ile tencerenin üzerine yerleştirin ve ve tencerenin kapağını süzgecin üstüne koyacak şekilde kapatın.

Yaklaşık 4 dakika buharda piştikten sonra brokoliyi buhardan alın.

Tavuklar ve patatesler piştikten sonra fırın torbasının içinde kalan sosu brokolinin ve patateslerin üzerine döküp servis edin.

 

5. Izgara Piliç Fileto ve Fırında Patates

Malzemeler

·         500 gr piliç fileto (2 adet)

·         1 paket Knorr Mangal Harcı

·         3 kaşık sıvı yağ

·         3 kaşık su

·         4 dal taze kekik

·         2 orta boy patates

Hazırlanışı

Patatesleri soyun ve iri parçalar halinde doğrayın.

Patatesleri, sığacakları bir tencereye koyup üzerine patatesleri 2 parmak geçecek su doldurun.

Kaynayana kadar yüksek ateşte pişirip kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve 5 dakika daha pişirmeye devam edin (Patatesler yarı pişmiş olmalı).

Tavuk filetoları keskin bir bıçak yardımıyla uzunlamasına kesin ve parmak kalınlığında 4 fileto olacak şekilde ayırın.

Sosu hazırlamak için 1 paket Knorr Mangal Harcını 3 kaşık sıvı yağ ve 3 kaşık su ile karıştırın.

Sosun yarısı ile tavukları soslayıp 1 saat dolabınızda marine olması için bekleyin.

Kalan sos ile patatesleri soslayın.

Tavukların marine olmasına yakın patatesleri 200 dereceye ısıttığınız fırında 15 dakika fırınlayın.

Kalın tabanlı bir ızgara tavayı ısıtın ve tavukların her bir tarafını 5 dakika pişecek şekilde pişirin.

Pişen tavukların üzerine taze kekik ekleyin ve servis edin.

Afiyet Olsun!

 

Lezzetli tavuklar pişirmenin kolay yolu Knorr Fırında Tavuk Çeşnisi. Üstelik şimdi beğenmezseniz paranız iade!

İlandır


    Knorraracılığı ile sponsorlu içerik