Türkiye'nin gastronomi merkezi

Türkiye'nin gastronomi merkezi
Türkiye'nin gastronomi merkezi
Mengenliler kasabalarını bir gastronomi merkezi yapacak gibi görünüyor. İlk kez ustalar ve çırakların bir araya geleceği bir aşçılık kampı düzenleniyor...
Haber: MÜGE AKGÜN - muge.akgun@radikal.com.tr / Arşivi

Uzun yıllardır gerçekleşmesini istediğim bir hayalim var. Türkiye’nin en iyi aşçılarını çıkaran Mengen’in bir gastronomi merkezi olması. Belki buna henüz vakit var ama günün birinde gerçekleşeceğini biliyorum. Bu konuda canla başla çalışan eğitim kurumları, sivil toplum örgütleri var ve ardından gönüllü şefler ve heyecanlı, hevesli genç bir kuşak geliyor...

Sanıyorum ki öncelikli hedefleri Mengen’in bir aşçılık eğitim merkezi olması. Bu yüzden de aşçılarla çırakların bir araya geleceği bir aşçılık kampı düzenliyorlar. ‘I. Ulusal Aşçılık Kampı’ 25 Nisan, 02 Mayıs 2015 tarihleri arasında Bolu, Mengen’de gerçekleşiyor.
Bir hafta sürecek etkinlik Aşçılık Okulu Mezunlar Derneği (AŞOMDER) koordinatörlüğünde; Mengen Kaymakamlığı, Mengen Belediyesi, Abant İzzet Baysal Üniversitesi ve Bolu, Mengen, Aşçılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi destekleriyle düzenleniyor.
İlk kez düzenlenecek kampın amacı Türkiye’de eğitim veren üniversitelerin “Aşçılık”, “Gastronomi”, “Gastronomi ve Mutfak Sanatları”, “Mutfak Sanatları ve Yönetimi” programlarında bulunan eğitici ve öğrencileri bir araya getirmek; çeşitli etkinlikler ile vizyonlarını genişleterek, mesleki gelişimlerine, dolayısıyla Türk aşçılık eğitimine pozitif katkı sağlamak olarak özetlenebilir.
Bir hafta sürecek olan kampa, her bölümden iki öğrenci ve bir öğretim elemanı katılacak; kamp süresince aktif bir şekilde workshoplar, seminerler, film izlenimleri, sohbetler gibi etkinliklerde bulunacaklar.
http://ascilikkampi.com/