Günün Sözü
Kuşku, mutluluğun olduğu kadar iyi yeteneklerinde düşmanıdır. Samuel Johnson
Tarihte Bugün
Takvimler 26 mayıs tarihini gösterdiği zaman...1959 yılında, Türkiye-Amerika Atom Enerjisi İşbirliği Antlaşması imzalandı. 1962 yılında, Çekmece Nükleer Araştırma ve Eğitim Merkezi (ÇNAEM) açıldı.
|
 |
 |
 |
|
Sertab Erener'e görkemli karşılama
26/05/2003 (676 kişi okudu)
48. Eurovision Şarkı Yarışması'nda seslendirdiği 'Every Way That I Can' adlı şarkıyla Türkiye'ye birincilik kazandıran Sertab Erener ile ekibi, İstanbul'a geldi.
TRT İstanbul Bölge Müdürü Orhan Ertanhan ve şarkının bestecisi ve söz yazarı Demir Demirkan tarafından karşılanan Erener ve ekibine, Atatürk Havalimanı çalışanları tarafından çiçekler sunuldu. VIP Salonu'nda basın toplantısı düzenleyen Erener, yarışma nedeniyle 20 günü aşkın süredir yurtdışında olduklarını belirtti. Koreografi için bir süre Viyana'da çalıştıklarını ve buradan Letonya'ya geçtiklerini anlatan Erener, 'deli gibi' çalıştıklarını ve yarışmadan önceki 2 günün provalarla geçtiğini söyledi.
Yarışmaya kadar kendisini konser verecekmiş gibi hissettiğini belirten Erener, "Bir tek yerde gerçeklerle yüz yüzeydim. Puanlama sırasında, bir yarışmada olduğumu anladım" dedi. Bir ara birincilik umudunu kaybettiğini ve Demir Demirkan'ı arayarak, "Galiba kaybediyoruz" dediğini belirten Erener, "Ama o, hiç umudunu kaybetmedi" diye konuştu. Erener, puanlamanın son iki turunda çok büyük heyecan yaşadığını ifade ederek, "Heyecandan insan hatırlamazmış. Onu da deneyimlemiş oldum. Bize enerjisiyle destek veren Türk halkına çok teşekkür ediyorum" dedi.
Yarışmada aldığı sonucun kariyerini çok pozitif etkileyeceğini ve şarkının Güney Amerika'dan Avustralya'ya dünyada dolaştığını ifade eden Erener, "Ama önemli olan tek şarkılık star olmadan devam etmek" diye konuştu.
"ÖNÜMÜZDEKİ YIL DAHA ZORLU OLACAK"
Erener, yarışmanın gelecek yıl Türkiye'de yapılacağını hatırlatarak, "Önümüzdeki yıl daha zorlu olacak. Hepimizin çok çalışması lazım" dedi. Motivasyonunun bozulmaması için yarışma öncesi şarkının İngilizce sözleri nedeniyle yapılan eleştirileri takip etmediğini vurgulayan Erener, bu nedenle TBMM'ye soru önergesi veren Samsun milletvekili Suat Kılıç'ın bugün kendisini arayarak başarılarını kutladığını söyledi. Erener, şöyle devam etti:
"Tüm meselenin başlangıcında iki kahraman var. Bülent Varol ve Yücel Yener. Onlar bu konuda startı verdi. TRT'deki tüm ekiple zaman zaman boğuştuk, zaman zaman seviştik. Ama bu işi başardık. TRT'deki herkese çok teşekkür ediyorum."
Demir Demirkan ile yarın Ankara'ya gideceğini belirten Erener, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, TBMM Başkanı Bülent Arınç ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceğini, akşam da Hilton Oteli'nde düzenlenecek kutlamaya katılacaklarını bildirdi. Yarışma sonrası sanatçı dostlarının gönderdiği mesajlarla telefonunun kilitlendiğini de belirten Erener, "Özellikle benim için çok özel yeri olan Sezen Aksu, sabahın 08.30'unda beni oturup ağlattı. Çok güzel bir mesaj atmıştı" dedi. Erener, Aksu ile daha sonra telefonla görüştüklerini ve kendisine, "Hayatımın en güzel anlarından birini yaşattığın için teşekkür ediyorum" dediğini ifade etti.
Basın toplantısının ardından Erener ve ekibi, VIP Salonu'nun önünden üzeri açık otobüse bindi. Kendisini bekleyenlerin "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganlarıyla karşılanan Erener, Taksim'de yapılacak kutlamaya katılmak üzere Yeşilköy'den hareket etti.
|
Şu ana kadar değerlendirmeye katılan 12 üyemizin puan ortalamasını yanda görebilirsiniz. Puan verme işleminden yalnızca üyelerimiz faydalanabilir.
|
puan 9 |
Kültür/Sanat sayfasındaki diğer haberler
|
 |
 |
 |
ÖZLÜ SÖZ #174
"Mehmet Ali Erbil'in can canı, hayat dostu, yegane biriciği 'menajer' Stelyo Pipis var ya (Çok pipili adam, anlamında kullanılıyor.)" Perihan Mağden tartışılan soyadına son noktayı koyuyor.
Haber Arama
Site içinde aradığınız habere ait anahtar kelimeleri aşağıya yazıp 'Ara' düğmesine basınız.
|