Akaretler'de ıstakoz, Şişhane'de suşi vakti

Akaretler'de ıstakoz, Şişhane'de suşi vakti
Akaretler'de ıstakoz, Şişhane'de suşi vakti
'Ortaya karışık' mönülerden, kopyala/yapıştır restoranlardan daralanlar için iki taze mekan, iki nefis tat. W İstanbul'un üst katında açılan Frederic's ıstakoz ve steak'i aynı tabakta buluştururken, Şişhane'nin yenisi Sushi Express akşamüstü kokteylleri, gece yarısı ise suşileriyle ilgi noktası olacak

Tolga Atalay ve Fredic Zonparov ortaklığında açılan şehrin tek ‘lobster&steak’ konseptli restoranı Frederic’s, ilk olarak bir zamanların gözde eğlence adresi Ritz Carlton’un altındaki Süzer Plaza’da açılmış, kısa bir süre sonra tüm komşu kulüp/restoranlarla aynı hazin sonu paylaşmıştı. Frederic’s dört yıllık aranın ardından bu kez W İstanbul’un içerisinde açıldı. Istakozu şehrin en iyilerinden.

Şefin önerisi: 450 gram ıstakoz ve 220 gram dana bonfileden oluşan Surf n’Turf tabağı.
Masada ne var?: Michelin yıldızlı restoranları aratmayacak derecede şık, zarif ve yıldızlı bir masa düzenine sahip. Kristal bardaklar ve beyaz örtüler parlıyor.
Tuvaleti gördün mü? : Görecek bir durum yok. W Lounge ile ortak kullanım söz konusu. İhtiyaç molası için alt kata inmeniz gerekecek.
Garson dedi ki: “Istakozlarımız Boston ’dan canlı geliyor. Yakında restoranın ortasına konacak akvaryumla Boston’dan geldiği gibi akvaryuma gelecek. Oradan da direkt masanıza.”
Yan masa dedi ki: “Pardon, bu ıstakoz çatalı ve kıracağı üstümüz batmadan nasıl kullanılır?”
Ambiyans: W Lounge’ın loş havasını üst katta da solumak mümkün. Merdivenlerden çıkmanızla beraber sizi boy boy mumlar karşılıyor.
Hesap, lütfen! : Çorba olarak armonyak ve kremalı ıstakoz çektirme 29 TL, ardından kalipso soslu karides kokteyli 28 TL. Ana yemeklerden Norveç somonu 44 TL, Boston Maire ıstakozu kilosu 220 TL.

Sushi Express
Sushi Express’in her gün 5-8 arası düzenlenecek happy hour’unda kokteyller sizden, suşi, edamame ve karidesli cips şirketten. Hafta sonları gece 2’ye kadar açık restoran, Asmalımescit’ten yuvarlanıp gelene, karşısındaki yeni kulüp Spoil’den çıkana gece yarışı atıştırmalığına alternatif suşi verecek.
Şefin önerisi: Zencefil soslu çıtır tavuk (18 TL), Yeşil biberli dana eti (20 TL), Yengeç ragoon böreği (16 TL)
Barmenin önerisi: Yeşil çay, ananas suyu, zencefil, cin, Japon kavun likörü ve limon otuyla yapılan kendi kokteylleri Afrodizyak Martini, Saketini ve Pink Mojito.
Masada ne var?: Soya sosu, shot bardak, sake şişesine yerleştirilmiş taze çiçekler, chopstick ve suşi tabağı.
Şef dedi ki: “Nişantaşı Sushico’da suşi kurslarına başlıyorum. Hepinizi beklerim.”
Barmen dedi ki: “Çok yaşayın! Fena üşütmüşsünüz. Size bir yeşil çay kaynatayım, bir şeyiniz kalmaz.”
Sokaktan geçen dedi ki: “Buranın adı başka bir şey değil miydi ya?”
Ambiyans: Ferah bir ortama sahip. Ahşaptan uzun masa ve bar tabureleri gayet sempatik.
Hesap, lütfen: Kokteyller 20 TL, New Age Rolls (Altı parça) 13 TL, Sashimu Sushi (Beş parça) 17 TL
Adres: Meşrutiyet Caddesi No: 119 Şişhane Tel: 0212 292 84 79


    ETİKETLER:

    Norveç

    ,

    Boston

    ,

    Beyaz

    ,

    afrodizyak