Bizimkiler'in Cemil'i Uğurtan Sayıner'den kötü haber

Bizimkiler'in Cemil'i Uğurtan Sayıner'den kötü haber
Bizimkiler'in Cemil'i Uğurtan Sayıner'den kötü haber
"Bizimkiler" dizisinde "Cemil" karakterini canlandıran Uğurtan Sayıner (71), alkol bağımlığından kurtulmak için İzmir'de tedavi altına alındı.

Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki AMATEM’de tedavi gören usta oyuncunun, 12 Kasım’da hastaneye yattığı ve yoğun bakımdaki tedavisinin sürdüğü öğrenildi. Sevilen oyuncunun zihinsel yönden bazı sıkıntılarının olduğu ve bazı organlarının da zarar gördüğü belirtilirken, kimseyle görüştürülmediği ifade edildi.

Uğurtan Sayıner, Bizimkiler dizisinde Cemil karakterine hayat veriyordu. Ünlü oyuncu, 'Sevim koşşş' repliği ile hafızalara kazındı. (Hürriyet)

UĞURTAN SAYINER KİMDİR?

Uğurtan Sayıner, 1944 Samsun doğumlu. 
İktisat fakültesi mezunu olan oyuncu, 1962 yılında sanat hayatına tiyatro ile başladı. İttihat ve Terakki Tiyatrosu, TÖS Tiyatrosu, Arena Tiyatrosu, Gen - Ar Tiyatrosu, Üç Maymun Kabare, ve Ercan Yazgan - Bülent Kayabaş topluluklarında çalıştı. Sinema ve televizyon dizilerinde de rol alarak, Bizimkiler dizisinde canlandırdığı "Sarhoş Cemil" karakteriyle zirveye çıktı. Bir dönem bir cafe - bar işleten sanatçı, İzmit depremi mağduru ünlü kişi olarak da tanındı.

Filmografisi:

Kabaktanmı Dudaktanmı - 2012
Yağmurdan Sonra - 2010
İki Koca Adam - 2007
Kızarmış Ekmek Demli Çay - 2006
Sevda Tepesi - 2005
Bir Kurşun İkimize Yeter - 2005
Falımda Bir Kız Var - 2004
Yazlıkçılar - 1993
Bir Milyara Bir Çocuk - 1990
Bizimkiler - 1989
El Kızı - 1989
Biri Ve Diğerleri - 1987
Perihan Abla - 1986
İstanbul 1979 - 1979