Bu muhabbetler kaçmaz!

Türk Mutfağı Derneği Etkinlik Çadırı’nda konu Türk ve Dünya Mutfağı, konuşmacılar akademisyenler ve usta şefler olacak. İşte kaçırmamanızı tavsiye edeceğimiz oturumlar...
1. GÜN: 11.20-12.00: Türk Mutfağı Denince - Hülya Ekşigil, Defne Koryürek, Musa Dağdeviren, Levent Erden, Nuri Çolakoğlu, Anya Von Bremzen, Sam Clarke, Greg Malouf, Mattias Kroon, Somer Sivrioğlu, Lisa Abend gibi yemek yazarları Türk Mutfağı’na bakacak. İki panelde, yurtdışındaki ve Türkiye ’deki Türk Mutfağı algısı ele alınacak.
15.20-16.05: Zeytinyağlı Yemekler
Şemsa Denizsel ve Aydın Demir’den pişirme demoları...
17.10-17.40: Mixoloji, Rakı Kokteylleri Cevat Yıldırım Almanya ’dan iki Türk barmenle rakı kokteylleri konuşulacak.
2. GÜN: 10.30-15.30: Yeni İskandinav Mutfağı - TMD’den isimler, şeflerle yeni İskandinav Mutfağı’nı değerlendirecek. Danimarka ve diğer komşu ülkelerden devlet adına konuşmacı, stratejist, üretici ve şefler davet edilecek, devlet stratejisi, iletişim stratejisi ve uygulamalar aktarılacak.
16.20-16.50: Anadolu ve Şarap - Katılımcılar Murat Yankı ile Anadolu ve şarap üzerine sohbet edecek.
3. GÜN: 10.30-12.10: İtalyan Mutfağı Prof. Luca Govoni, Prof. Michele Crippa ve Chef Luciano Tona, üç ayrı oturumda İtalyan Mutfağı’nda geleneğin sürdürülebilirliği ve kalite üzerine konuşacak.
14.45-15.20: Anadolu Yöresel Halk Mutfağı - Adnan Şahin ve Hüseyin Ceylan, Anadolu Yöresel Halk Mutfağı üzerine konuşacak.
16.45-17.20: Yeni Anadolu Mutfağı - Mehmet Örs’ün anlatımıyla.
4. GÜN: 11.30-12.20: Türk Kahvesi Hikâyesi - Türk Kahvesi ve Araştırmaları Derneği’nin etkinliğinde Türk Kahvesi’nin hikâyesi anlatılacak, Gölge Oyunu, TRT1 kahve belgeselinden özet görüntüler ve Kahveli Türküler eşliğinde...
13.30-14.30: Bira’nın Anadolu Kökenleri ve Bira Efsaneleri - Oğul Türkkan, Türk Mutfağı Derneği’nden katılımcılar eşliğinde biranın Anadolu kökenleri ve bira efsanelerini anlatacak.