Çatal bıçak deyip geçme!

Çatal bıçak deyip geçme!
Çatal bıçak deyip geçme!
Oxford Üniversitesi'nde yapılan araştırma, çatal bıçak takımının büyüklüğü biçimi, ağırlığı ve renginin yiyeceğin tadını etkilediğini gösterdi.

Bilim insanlarının çatal bıçak takımının ağırlığı, rengi ve şekliyle ilgili yaptığı üç ayrı deneye 100’den fazla öğrenci katıldı. Araştırmada, peynirin çatal yerine bıçakla yendiğinde daha tuzlu, beyaz kaşıkla yenen yoğurdun ise siyah kaşıkla yenenden daha lezzetli algılandığı ortaya çıktı. Genellikle tatlılar için kullanılan küçük kaşıklarla yenen yiyeceklerin de daha tatlı algılandığı görüldü. ‘Flavour’ dergisinde yayımlanan araştırmada bilim insanları Charles Spence ve Vanessa Harrar beynin, yiyecekler ağıza götürülmeden önce bile değerlendirmelerde bulunduğunu vurguladı. Spence, araştırma sonuçlarının diyet yapanlara ya da restoranlar sahiplerine lezzetin artırılması konusunda yardımcı olabileceğini belirtti.


    ETİKETLER:

    Beyaz

    ,

    Diyet

    ,

    Öğrenci

    ,

    Bilim