Farklı bir lezzet

Yılbaşı sofralarında ille de hindi olmak zorunda değil. Daha hafif, daha pratik ve değişik lezzetler de yaratmanız pekela mümkün.

Yılbaşı sofralarında ille de hindi olmak zorunda değil. Daha hafif, daha pratik ve değişik lezzetler de yaratmanız pekela mümkün. Herkesin sevdiği, kilo aldırmayan makarna, iyi bir alternatif. Çeşitli tarifler, değişik soslarla makarnayı ziyafete çevirebilirsiniz. İşte Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği'nin yılbaşına özel önerisi: Köri Soslu ve Karideslie Penne.
Malzemeler (5 kişilik)
1 paket penne makarna
1 çay bardağı et suyu / yarım bulyon
4 kaşık rendelenmiş parmesan veya kaşar peyniri
1 silme çay kaşığı köri
200 gr karides
1/2 çay bardağı sek beyaz şarap
2 çorba kaşığı zeytin yağı ve biraz tuz
Hazırlanışı
Karidesleri yıkayarak kabuklarını çıkarın ve zeytinyağı ile birlikte kavurun. Yüksek ateşte pişirdikten sonra et suyunu ilave edin. Tuz ekleyerek suyun çekmesini bekleyin. Beyaz şarabı ilave edin. Şarabın buharlaşmasından sonra köriyi ilave edip karıştırın ve ateşi söndürün. Bu arada makarnayı haşlayın ama diri kalmasına özen gösterin. Derin bir servis tabağına aktardığınız makarnaların üzerine rendelenmiş peyniri dökün. Karidesi ilave edin. Yemek servise hazır, afiyet olsun!