Haftalık test: Amy Winehouse ne ister?

Haftalık test: Amy Winehouse ne ister?
Haftalık test: Amy Winehouse ne ister?
Angelina Jolie, Hatay ziyaretinde neler yaptı? Obama, Erdoğan'ı nasıl övdü? Bilmemek değil, sormamak ayıp.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, ABD Başkanı Obama’nın Başbakan Erdoğan’ı arayarak ne dediğini iddia etti?
a) “Suriyeli mültecileri kabul etmeniz örnek bir davranıştı. Ortadoğu’nun gerçek lideri olma yolunda ilerliyorsunuz.”
b) “Michelle son zamanlarda Türk kahvesine merak saldı, size hünerlerini sergilemek istiyor. En yakın zamanda Beyaz Saray’a bekliyoruz.”
c) “İtiraf edeyim ki ben sizin kadar popüler değilim, sizin kadar usta da değilim.”
d) “Mitinglerde gösterdiğiniz başarıya hayranım. Metin yazarınız kim?”

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir döneminde, YGS şifre krizinin ardından aşağıdaki skandallardan hangileri yaşandı?
a) Tıpta Denklik Sınavı’nda 100 sorunun 73’ü geçen yılın soruları ile aynı çıktı
b) ALES’e giren 500 adaya eksik kitapçık verildi
c) Diyarbakır’dan YGS’ye giren 4 öğrencinin cevap kâğıtları kayboldu
d) Hepsi

Amy Winehouse’un pazartesi günü çıkacağı İstanbul konseri için 12 bin bilet satıldı. Diva, konser için ne istemedi?
a) Özel Mercedes araba
b) Minyatür Kars balı ve kaşarı heykeli
c) Taze çiçek
d) Çikolata ve zencefil

İzlesene.com’un yaptığı ‘mankenlikten oyunculuğa geçiş yapan en başarılı isim’ anketini hangi ünlü kazandı?
a) Cansu Dere
b) Arzum Onan
c) Berrak Tüzünataç
d) Yeliz Yeşilmen

Play-boy’un sahibi ‘Hugh Hefner’ın 25 yaşındaki sevgilisi Crystal Harris, Hefner’a 250 bin dolara patlayan düğünden neden son dakikada caydı?
a) 85 yaşındaki Hefner’ın yatakta ölmesinden korktuğu için
b) Hefner’ın hayatındaki diğer kadınlardan vazgeçemeyeceğine inandığı için
c) Eski sevgilisi-milyarder doktor Phil McGraw’un oğlu-Jordan’a âşık olduğunu anladığı için
d) Bu hafta çıkacak albümüne yoğunlaşmak ve kariyerini ön planda tutmak için

Dünyada şu ana kadar bulunan en küçük dinozorun fosili (yaklaşık 30 cm boyunda) bu hafta açığa çıkarıldı. Amatör fosil avcısı Dave Brockhurst, tam iki yıl önce bulduğu ve önemini anlamadığı için uzmanlara göstermediği fosili nerede saklamıştı?
a) Yastık altında
b) Banka kasasında
c) Arabasının bagajında
d) Karyola çekmecesinde

Prens William ve Kate Middleton yakında Kanada ve ABD’yi gezmeye çıkacaklar. Yeni evliler, yanlarında hangi personeli götürecek?
a) Aşçı
b) Masör
c) Yoga öğretmeni
d) Kuaför

Standard & Poor’s’un kredi notunu üç basamak daha düşürmesi üzerine şu an dünya borsaları arasında en kötü nota sahip ülke hangisi?
a) Pakistan
b) Jamaika
c) Ekvador
d) Yunanistan

Mavi Marmara gemisi Gazze filosuna hangi nedenle katılmaktan vazgeçti?
a) ‘Teknik nedenler’ ve geminin hazır olmaması nedeniyle
b) Yaz sezonunda Mavi Marmara’nın mavi tura çıkabilmesi için
c) Gemiyi kullanmaya gönüllü kaptan bulunamaması nedeniyle
d) İsrail istemediği için

Angelina Jolie, Hatay’da Suriyeli mültecilerin sığındığı kampı ziyaretinde aşağıdakilerden hangisini yapmadı?
a) Kendisinden önce gelen uçağından oyuncaklar indirdi
b) Tüm ısrarlara rağmen Hatay’ın tarihi yerlerini gezmeyi kabul etmedi
c) Sığınmacıları Arapça “Marhaba” diyerek selamladı
d) Kamptaki gençlerle birdirbir oynadı

Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu kabine değişikliğinde ekonomi bakanlığına kimi getirdi?
a) Kadim dostu Dimitris Druças
b) En yakın rakibi Evangelos Venizelos
c) Avrupa Parlamentosu üyesi Stavros Lambrinidis
d) Eski Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Lukas Papadimas

Tarihinde ilk NBA şampiyonluğunu kazanan Dallas Maverick’in sahibi Mark Cuban, kutlamalarda kupayı nerede elinden bırakmıştır?
a) Arabada
b) Uçakta
c) Tuvalette
d) Hiçbirinde

55 yıllık tarihinde ilk kez Serie A’ya yükselen Novara’nın kalecisi Alberto Fontana, sevinçten kendini bilmez haldeyken kutlamalarda ne yapmıştır?
a) Televizyona röportaj veren teknik direktörü konuşması bitene kadar öpmek
b) Elindeki yangın söndürücüyü boşaltarak zafer turu atmak
c) Reklam panolarına uçan kafa atmak
d) Hepsi

Fenerbahçe Ülker ile Galatasaray Cafe Crown arasında bu yıldan önce en son ne zaman basketbol ligi finali oynanmıştır?
a) 1977
b) 1985
c) 1907
d) 2001

BJK’nin başkanı Yıldırım Demirören, Porto Santo’da kurmayı planladığı 50 milyon euroluk ‘tatil merkezi’ için hangi ünlü futbolcuyla el sıkıştı?
a) Cristiano Ronaldo
b) Fernand Coulibaly
c) Hayrettin Demirbaş
d) Steve Kompela

Cevaplar
1)C 2)D 3)B 4)A 5)B 6)D 7)D 8)D 9)A 10)D 11)B 12)D 13)D 14)B 15)A