İştahınız şimdiden kabarsın

Bugün başlayacak Arçelik Gastro İstanbul'un en lezzetli köşeleri Küçükçiftlik Park'ta yerlerini alacak katılımcı restoranların standları olacak. 27 restoran, festivale özel hazırladığı fiyatları 5-20 TL arasında değişen mönülerle ziyaretçileri buyur edecek... İşte iştahınızı şimdiden kabartmak üzere 10 örnek mönü...

Leb-İ Derya: Keçi peynir brule Cevizli patlıcan muson Domates konfit Limon kabuklu & ıspanaklı sufle Antepfıstıklı somon Lavantalı quinoa, Mango kreması Nar ekşili & mürdüm erikli kuzu Bademli & kekikli frik pilavı Fesleğenli margarita
Vogue: Sushi tabağı Kuşkonmazlı risotto Dana yanak Ilık keçi peyniri salatası
Bebek Balıkçısı: Balık mantı Levrek sarma Balık kokoreç Balık köfte
KITCHENETTE: Mini Kitchenette burger Cafe de Paris bonfile Mozerella stick Belçika waffle Naneli limonata Fesleğenli ayran
Kırkpınar Lokantası: Köfte-ciğer Pazı sarma Hünkârbeğendi Kırkpınar kebabı (spesiyal)
Big Chefs: Buharda somon ve kinoa salatası Mini etli ve sebzeli quesadila Piliç tikka, körili ve sebzeli basmati pilavı Bici bici Balkabaklı cheesecake Sakızlı profiterol
Ulus 29: Ördek roll Trüflü patates kızartması Penzerotti (Bresaola dana etli permesan, roka) Lobster roll (1. Gün) Ördek roll Trüflü patates kızartması Beyaz /siyah çikolatalı ekler Penzerotti veya Lobster roll (2.Gün)
Kırıntı: Kuşbaşı dana etli dürüm, patlıcan beğendi ile Kuşbaşı tavuk dürüm, kestane ve kültür mantarı ile Tulum peynirli (keçi) dürüm, Çanakkale domatesi ile Şipşak bahçıvan salatası Beyaz çikolatalı ve çilekli pasta (dilim) Taze otlardan ayran Şarap Babamın gazozu
Midpoint: Kajun chicken basket Combo tabağı (mozerella stick, kızarmış keçi peyniri, falatel) Risotto Milanese
SUNSET GRILL&BAR: Dana yanak Yabani mantarlı risotto

Mutfak dünyasının ‘akademisyenleri’ bu standda


Yeme-içme ve eğlence sektörünü bir araya getirecek festivale Türkiye ’nin ilk ve tek uluslararası diplomalı profesyonel mutfak okulu Mutfak Sanatları Akademisi de (MSA) tanıtım standı ve profesyonel eğitmen şef ekibiyle katılıyor. MSA eğitmen şefleri 11 Mayıs Cumartesi saat 15.00’te gerçekleştirecekleri demo ile karşılayacak ziyaretçileri. MSA ‘Dünyaya Türk Mutfağı Hareketi’ olarak tanımladığı akademik ve kültürel misyonun ilk adımı olarak uluslararası akreditasyona sahip diplomalı ilk ve tek Profesyonel
Türk Mutfağı eğitimi başlatmış, bunu 12 yıldır üzerinde çalıştığı ‘1939’dan Günümüze Yazılı Kaynaklarda Yemek Kültürü Terimleri Sözlüğü’ izlemişti. Bu misyonun devamı olarak Arçelik Gastro İstanbul ’da ve TMD çadır etkinliklerinde bulunan MSA, özellikle akademik etkinliklerde yer alacak. MSA Genel Müdürü Sitare Baras da sunum ve söyleşilerde moderatör görevi üstlenecek. Mutfağa ‘akademik’ bir gözle bakanlar, MSA standına bekleniyor!