Başlangıcından bugüne, Gustav Leonhardt gibi efsanevi büyükleri ve eski müziğin dünyadaki en önemli isimlerini
İstanbul
’a getiren “Bach Günleri”
zaman
içerisinde seyircisinin beğenisini ve güvenini kazanarak bir sonraki festival programını merakla bekleyen bir müdavimler topluluğu oluşturabilmiş, bu yönüyle de Avrupa‘da da en çok dikkat çeken “eski
müzik
” festivallerinden biri olmuştur.
28 Ekim gecesi de, dünyaca
ünlü
Romen kemancı Alexandru Tomescu’yu yine St. Antuan Kilisesi’nin muhteşem atmosferinde dinleyeceğiz. Concertgebaouw (Amsterdam), Theathre des Champs Elysees (Paris), Carnegie Hall (New York) gibi dünyaca ünlü konser salonlarında resitaller veren Alexandru Tomescu bu konserde Bach’ın solo sonat ve partitalarını çalacak.
ÖNCE ANISH KAPOOR, SONRA BACH!
Bach Günleri, Moskova Virtüözlerine de şeflik yapmış olan ünlü Rus piyanist Konstantin Lifschitz’in Sakıp Sabancı Müzesinde vereceği resitalle devam edecek. Türkiye‘ye ilk kez gelen sanatçı, 29 Ekim akşamı, herkesin çok sevdiği Goldberg Varyasyonları’nı klasik piyanoyla seslendirecek. “Bach Günleri”nin bu konseri, etkinlik kapsamında SSM‘deki Anish Kapoor sergisini de gezebilecek olan konser seyircilerine muhteşem bir pazar günü vaat ediyor.
CAZ İLE BACH BİR ARAYA GELİYOR!
“Bach Günleri”ne ikinci kez katılan Thomas Gabriel Trio’nun 30 Ekim tarihli konserinde ise caz ile Bach bir araya gelecek. Festival ayrıca Alexander Rudin ile Hüseyin Sermet’i de buluşturacak. Bu özel konserde ilk kez bir araya gelen iki büyük müzisyeni 31 Ekim’de Aya İrini’de dinleyeceğiz.
10. “Bach Günleri”, 2 Kasım gecesi Barocco Sempre Giovane Topluluğunun Aya İrini’de vereceği konserle kapanacak. Bu konserde Nazlı Erdoğan, Telemann’ın Viyola Konçertosu’nu çalacak. Daha sonra ünlü Çek viyolonselci Jiri Barta, Hindemit ve Haydn’ın viyolonsel konçertolarını yorumlayacak.