Küresel ısınma ağzımızın tadını kaçıracak!

Küresel ısınma ağzımızın tadını kaçıracak!
Küresel ısınma ağzımızın tadını kaçıracak!
Küresel iklim değişikliğinin etkilerini damağınızda hissetmeye hazır mısınız? Gezegenimiz ısınmaya devam ettikçe etler sertleşecek, havuçlar tatsızlaşacak, soğanlar ufalacak, bazı meyvelerse tamamen yok olacak...

Melbourne Üniversitesi’nde hazırlanan rapor , küresel iklim değişikliğinin ağzımızın tadını kaçıracağının acı sinyallerini veriyor. Bilim insanları sıcaklık seviyesinin artışının tükettiğimiz çoğu et ve sebzenin kalitesini düşüreceğine dikkat çekiyor. Rapora göre etler daha lifli hale gelip sertleşecek, havuçların dokusu değişecek ve tası kötüleşecek. Kökleri kuraklığa maruz kalıp çürüyecek olan patatese ulaşmak zorlaşacak. Sıcaklık artışı soğanların küçülmesine ve bazı bölgelerdeki meyve ve yemiş ağaçlarının meyve gelişimi, yeterli soğukluk olmadığı için duracak. Rapor aynı zamanda süt verimliliğinin de yüzde 10 ile yüzde 25 arasında düşeceğini öngörüyor. Tahıl üretimindeki düşüş inekleri de etkileyeceği için, ineklerden elde edilecek sütteki protein azalacak ki bu da peynir kalitesinde düşüş anlamına geliyor.
Professor Richard Eckard “Önümüzdeki 50 yıl içinde kahvaltıda ekmek -reçel keyfi yapmakta zorlanabileceğiz” diyor. Araştırma için iklim değişikliğinin Avustralya ’da ve dünyanın diğer bölgelerinden 55 gıdayı nasıl etkilediği incelendi. (The Daily Mail)


    ETİKETLER:

    Avustralya

    ,

    Protein

    ,

    Bilim

    ,

    Mail

    ,

    ekmek

    ,

    rapor