Meyve-sebzeyle kemik kırılmasına son

Meyve ve sebze, kadınlarda kemik kırılması riskini azaltabilir. Kanada ’nın McGill Üniversitesi’nden Lisa Langsetmo ve ekibinin yaptığı araştırmaya, 50 yaş ve üstü 3 bin 539 kadınla 1649 erkek katıldı. Kemik kırılmaları ve besin yoğunluğu arasındaki ilişkiyi inceleyen uzmanlar, menopoza girmiş kadınlardan sebze ve meyveyi çok tüketenlerde kemik kırılmalarına az rastladı. Meyve ve sebzenin besin yoğunluğunun tatlı ya da bisküvilerden daha fazla olduğunu belirten araştırmacılar, günlük tüketilen besin yoğunluğu fazla yiyeceklerin yüzde 40 artırılmasının, kadınlarda 10 yılda kemik kırılması riskini yüzde 14 azalttığını vurguladı. Erkeklerde bu oran daha az.


    ETİKETLER:

    Kanada

    ,

    YAŞ