Mor/kırmızı eriğin kabuğu 'süper gıda' sınıfında

LONDRA - Bilim insanlarının ‘süper gıda’ diye adlandırdığı erik, vücut dışında üretilen en temel antioksidanmış. Araştırmacı David Byrne, kanser ve kalp hastalıklarından korunmada en etkili gıda olan mor/kırmızı eriğin kabuğunun muhakkak yenmesi gerektiğini söylüyor. Bugüne kadar sadece yabanmersininde bulunduğu sanılan bu özelliklerin erikte de olduğunu ortaya çıkaran araştırmaya göre erik, antioksidan olan klorojenik asit ve neoklorojenik asit adlı iki madde içeriyor. Vücuda zararlı oksijen radikallerinin yıkıcı etkilerini önleyen bu maddeler hastalıklarla baş etmekte çok etkili. Kanser yapan genlerle de savaşan bu maddeler eriği lezzetli bir meyve kadar doğal bir ilaç da yapıyor. Londra’daki St. George Hastanesi’nden araştırmacılar kuru eriğin de aynı özellikleri taşıdığını, mevsiminde bulunmayan meyvenin kurutulmuş olarak da tüketilebileceğini söylüyor. (The Daily Mail)