Restoranların kirli sırları!

Restoranların kirli sırları!
Restoranların kirli sırları!

Kaba müşterilerin alındığı kara listeden, en iyi restoranlarda bile yemeklere dahil olan ‘şefin salyasına’, mönüdeki şarapların fiyatlandırma politikalarının arkasında yatan gerçeğe bilmediğimiz pek çok işletme sırrı bir kitapta buluştu.
İngiliz yazar Imogen Edwards-Jones, kitabı ‘Restaurant Babylon’da, adı saklı pek çok birinci sınıf restoranın şefleri ve çalışanlarının da katkısıyla yemek sektöründe uygulanan yukarıdaki gibi taktikleri açıklıyor. İşte kitaptan bazı maddeler:
1)Pizzalar, genelde pek çok işletmenin en ucuza mal edip, en pahalıya sattığı yiyecektir.
2)Kabul etmek zor olsa da şefin tükürüğü, en pahalı lokantalarda bile yemeğin gizli aromasıdır! Bunun nedeni, şefin her yemeği tatmak için kullandığı kaşık.
3)Günün spesiyalleri genelde kullanma tarihinin sonuna gelen işletmenin kurtulmak için can attığı malzemelerle yapılır.
4)Kadeh şarap sipariş ettiğinizde önceki akşam birinin açıp bitirmediği şişeden kalanı içebileceğinizi unutmamalısınız.
5)Revaçta restoranların genelde daha önce tavırlarından hoşlanmadıkları müşterileri içeren bir kara kaplı defteri vardır.
6)Büyük tabak-küçük porsiyon ikilisinin vazgeçilmezi tabak süsleri bazen ‘acı’ gerçekleri barındırabilir. Tabağın kenarındaki çiçek motiflerinin sabit durabilmesi için organik yapıştırıcılar kullanılabiliyor.
7)Müşterileri tavırları ve görünüşüne göre yargılama had safhada. Fark edemeyeceğiniz düşünülüyorsa sipariş ettiğiniz şarap yerine daha ucuz bir muadilini içmeniz olası.
8)Kıyafetleriniz hangi masada oturacağınızı belirleyebiliyor.


    ETİKETLER:

    Şarap

    ,

    Babylon

    ,

    Yemek

    ,

    Ucuz

    ,

    Çiçek

    ,

    Akşam

    ,

    Restaurant

    ,

    yazar