Sahilde lezzet akşamları

Esra Çavuşoğlu'nun geçen sene açtığı ve lokasyonundan dolayı hiç de cazip olmayan Lounge'u nihayet şehirde...
Haber: EMRE PEKEL / Arşivi

Esra Çavuşoğlu'nun geçen sene açtığı ve lokasyonundan dolayı hiç de cazip olmayan Lounge'u nihayet şehirde, doğru düzgün bir yere taşındı. Neydi o heyûla gibi Gökkafes'in
içinde yer almak, kafe işletmeye soyunmak falan... Şefik Öztek'le kurduğu ortaklık sayesinde Lounge'un adı artık Circus-Lounge ve Abdi İpekçi Caddesi'ndeki yeni yerine yerleşti. Ama kısa süreliğine... Zira kısa süre içinde Lounge, yaz mevsiminin ruhuna uyarak şehri bırakacak ve sahil şeridine gidecek. Hem de Laila'nın en güzel yerine. Gidenler hatırlar; geçen sene Park Şamdan'ın olduğu yerde bu sene Lounge faaliyet gösterecek. Ve tabii çok daha popüler olacak.
Lounge'a yazın girmek için Laila'nın kapısında özel görevliler olacak. Müşteriler bu sayede kapıda herhangi bir sorun yaşamadan içeri girebilecek. Malum, Laila öyle herkesin elini kolunu sallayarak girdiği bir yer değildi geçtiğimiz yaz. Öte yandan Laila'nın kapı görevlileri de uyarılmış; galiba genel olarak sorunsuz bir yaz olacağa benziyor...
Laila'daki yaz boyunca Circus da tadilata girip yeni sezona, Nişantaşı'na ve mönünün ruhuna uygun bir makyaja bürünecek. Zira, Lounge'un mönüsü içinde bol bol Amerikan izleri taşıyor. E burası da önceden ciddi bir İtalyan lokantasına uygun yapılmıştı. Şimdi ise salataların, risottoların yanısıra club sandviç ve hamburger de var.
27 yaşında bir duayen
Lezzetlerin yaratıcısı ise hayli alışılmadık bir aşçı. Ya da modern deyimiyle 'chef.' Nevzat Onay buradaki bütün lezzetlerin yaratıcısı. Ama dışarıda tanıştığı kimse onun 'chef' olduğuna inanamıyor. Halbuki bu meslekte, 27 yaşında önemli bir duayen olmuş durumda...
Sol kolundan başlayıp göğsüne uzanan dövmeleri ve piercing'iyle dikkat çeken Onay, baba mesleği aşçılığa uzun zaman önce başlamış, üstelik iki sene meşhur Carlo Bernardini'nin yanında asistanlık yapmış ve iyice pişmiş. Four Seasons'ın ardından Holiday Inn ve Radisson Sas gibi otellerde çalıştıktan sonra deprem yazında ortalığı inleten Havana'da Max'ın baş aşçısıymış. Araya askerlik girmiş, şimdi yedi aydır da Çavuşoğlu'yla beraber...
Onay, Benardini'den öğrendiklerini şimdi Lounge'da sergiliyor. Yaz için de özel bir mönü tasarlamış: Somon tartar, dana madalyon, Circus'la özdeşleşen creme brulee ve muazzam çikolatalı sufle tarzı kek yaz mönüsünde var.
Ayrıca ısınan havalara uygun olarak çok özel kokteyller de bulunuyor. Lounge'la ilgili tek bir sorun var: Fiyatları aynı standartlardaki yerlere kıyasla daha yüksek tutmuşlar. Bu da İstanbul'da giderek dışarıda yemek yeme zevkini azaltan unsurların başında geliyor. Nevzat Onay'ın yemekleri harika, bundan sonrası işletmenin görevi.