Sıcak çay keyfine dikkat!

PARİS - Taze demlenmiş çaydan aldığımız o ilk yudum sandığınız kadar masum değil! Tıp dergisi British Medical Journal’da yayımlanan araştırmalara göre içecekleri aşırı sıcak içme alışkanlığı ‘özefagus’ yani yemek borusu kanserine yakalanma riskini tetikliyor. Konuyu inceleyen araştırmacılar uyarıyor: Çayı 70 dereceden sıcak içmek, bu hastalığa yakalanma riskini tam sekiz kat arttırıyor. Bugüne kadar Avrupa ve Amerika’da alkol ve sigara tüketimine bağlı olarak ortaya çıktığı düşünülen yemek borusu kanserinin içki ve sigara kullanımının çok az olduğu İran’da sık görülmesi üzerine yapılan araştırmalarda,?bu bölgedeki insanların çok sık çay içtikleri ve yemek borusu kanserine yakalanmalarının kökeninde de sıcak çayın
yattığı saptanmış. (ap)