Urfa ve Maraş biberi Amerikan dergisinde

Urfa ve Maraş biberi Amerikan dergisinde
Urfa ve Maraş biberi Amerikan dergisinde

50 yıldan fazladır yayımlanan Gourmet?deki makalede Willoughby imzalı fotoğraflar da var.

NEW YORK - ABD’de 50 yılı aşkın zamandır yayımlanan ünlü yemek dergisi Gourmet, mayıs sayısında Urfa ve Maraş biberine üç sayfa ayırdı. John Willoughby imzalı ‘Biberin Ateşi’ başlıklı makalede, Güneydoğu Anadolu’da doğal ortamda üretilen biberlerin yetiştirilme öyküsü, yöre kadınları tarafından el emeğiyle işlemden geçirilmesi, aroması ve bölgedeki yaşam tarzı anlatıldı. Yazar, biber tutkusunun peşinden Türkiye’ye gittiğinden ve dünyada eşi benzeri olmayan bu bölgedeki biberlerin sırrını çözmeye çalıştığından bahsetti. Willoughby makalenin sonunda, kuzu güvecinin tarifini verirken, Türk misafirperverliğinin üzerinde bıraktığı olumlu duyguları aktardı. New York Kültür ve Tanıtma Ataşeliği de konuyla ilgili olarak, Willoughby’nin, Türkiye hayranlığı ve bilhassa turistik rota dışındaki kentlere duyduğu ilgiyle tanındığı, ayrıca Gourmet gibi üst düzey ve seyahat eğilimi yüksek okuyucu profiline sahip bir dergide Türkiye’yle ilgili bir makale yayımlanmasının büyük önem taşıdığını belirtti. (aa)