Yapay etin bir tuzu eksik!

Yapay etin bir tuzu eksik!
Yapay etin bir tuzu eksik!
Bilim insanlarının üzerinde çalıştığı yapay et uzmanlar tarafından denendi.

İngiliz ve Hollandalı bilim insanları, dünyanın her geçen gün artan nüfusuyla birlikte ortaya çıkan et ihtiyacını karşılamak için çalışmalara devam ediyor. Bu çalışmaların son ayağı olarak tarihin en pahalı eti davetliler önünde pişirilip servis edildi. Laboratuvar ortamında bir sığırın kök hücrelerinden elde edilen ve yaklaşık 750 bin TL değer biçilen 1.5 kilogram ağırlığındaki et, Avusturyalı yemek araştırmacısı Hanni Ruetzler ve ABD ’li yazar Josh Schonwald’a tattırıldı. Londra ’da gerçekleşen etkinlikte yapay eti tatma şansına sahip olan Ruetzler, “Tattığım etin yapısından dolayı daha yumuşak olmasını bekliyordum. İçinde yağ olmadığı için ne kadar lezzetli olacağını bilmiyordum” şeklinde konuşurken, damağında oluşan ilk algıyı da şu sözlerle anlattı: “Çok lezzetli değil ama tadı ete yakın. Yapısı mükemmel olmasına karşın tuz ve biberi özletiyor.” Yapay et, laboratuvar ortamında terbiye edilmiş ve sığırın kök hücrelerinden elde edilmiş 3 binden fazla şeritten oluşuyor. Çalışmalarına halkın göstereceği tepkinin yön vereceğini vurgulayan bilim insanları yapay etin marketlerdeki yerini 10 yıl içerisinde alacağını tahmin ediyor. Araştırmacılar tek bir hayvandan alınacak kök hücrelerle bir hayvanın verebileceği et miktarından çok daha fazla et elde edilebileceği müjdesini de veriyor. Ne var ki uzmanlar Maastricht Üniversitesi’nde yürütülen bu araştırmanın, daha kat etmesi gereken çok yol olduğu kanısında.


    ETİKETLER:

    ABD

    ,

    Londra

    ,

    Yemek

    ,

    Bilim

    ,

    yazar