Yemekte ne var?

Yemekte ne var?
Yemekte ne var?

Kenya, Masai de yaşayan Noolkisarruni Tarakui, kabile reisinin üçüncü eşi. Günde 800 kalori tüketiyor.

Faith D'Aluisio ve Peter Menzel ikilisi, son projesi 'What I Eat' adlı kitapta 75 ülkede farklı kültürlerden insanların, günlük yemek listelerini topladı

Bilim insanları günde 2000’den fazla kalori almamamız gerektiğini vurgular. Belli ki günde 4900 kalorilik zengin bir yemek listesiyle başlayan Tibetli keşiş bu durumdan haberdar değil. Ya da Masai’de yaşayan Noolkisarruni Tarakuai de öyle zira öğünlerinin toplamı 800 kaloriyi geçmiyor. Dünyanın farklı köşelerinde yaşayan 80 kişi ayrılıklarını tükettikleri yemeklerle de belli ediyor. Gazeteci çift Faith D’Aluisio ve Peter Menzel’in altıncı projesi ‘What I Eat/Ne Yiyorum?’, 75 değişik ülkeye giderek, 80 farklı sofraya konuk oldu. Faith D’Aluisio “Farklı bir bakış açısı yakalamaya çalıştık. Projeyi daha iyi özümseyebilmek için, röportaj yaptığımız insanların beslendikleri yemeklerini de tattık. Kolay olmadı; örneğin Tibet’teki ‘yağ çayı’ çok ağır geldi. Endonezya ’da köpek eti yemek zorunda kaldık, ki hayatımızın en kötü tecrübelerinden biriydi. Ama ortaya çıkan sonuçtan memnunuz.” Peter Menzel ise en çok İtalyan Rahip Riccardo’nun yeme biçimini beğendiğini söyledi; “ Roma ’da rahiplik yapan Riccardo’nun diyetinde bolca makarna, kahve ve şarap vardı. Kesinlikle bunları tüketmeye itirazım olmadı.” İkilinin 2006’da piyasaya sürdüğü Hungry Planet adlı kitapları en iyi kitap dahil, dört dalda ödül kazanmıştı.


    ETİKETLER:

    Endonezya

    ,

    Roma

    ,

    Şarap

    ,

    kitap