Türk ihracatçılara Japon pazarına giriş tüyoları

Türk ihracatçılara Japon pazarına giriş tüyoları
Türk ihracatçılara Japon pazarına giriş tüyoları
- Global Media Corporation Yönetim Kurulu Başkanı Tonegawa: - "Japonlarla iş yaparken ilk prensip sabırlı olmak. Bir Japon firması ile çalışmaya başlamak 2-3 yılınızı alabilir"

İZMİR (AA) - Japonya'da faaliyet gösteren Global Media Corporation'un yönetim kurulu başkanı Masanori Tonegawa, Türk ihracatçılarına Japonya pazarına giriş tüyoları verdi.

Türk ihracatçılarına, Ege İhracatçı Birlikleri'nde "Japonya Gıda Pazarına Girişte Başarının Anahtarı" başlıklı seminer veren Tonegawa, gıda ihtiyacının yüzde 61'ini ithalat yoluyla temin eden 128 milyon nüfuslu Japonya'nın, Türkiye 'den sağlıklı, kaliteli gıda ürünler istediğini belirtti.

Japonya'da çalışan kadın sayısının giderek arttığını belirten Tonegawa, Japon kadınların yorucu saatlerini takiben eve dönüşlerinde 2-3 dakikada mikro dalgada ısıtıp sofraya koyabilecekleri hazır gıda ürünlerine yöneldiklerini söyledi.

Tonegawa, Japonların yemek yemeyi çok sevdiğini vurgulayarak, "Tokyo'da dünyanın her mutfağından restoranlar var. Tokyo'da 30 tane Türk restoranı var. İtalyan restoranları ise 4 bin civarında. İtalya'dan zeytinyağı, peynir ve şarap çok fazla tür ve miktarda geliyor, makarnayı, orkinosu çok seviyoruz. Sağlıklı, güvenli ve yüksek kaliteli ürünler istiyoruz. Az kolesterollü, düşük kalorili, çevre dostu ekolojik ürün tüketimi Japonya'da yaygınlaşıyor" diye konuştu. 

- Gıda güvenliği ilk sırada

Japonya'nın gıda ithalatında sıkı bir kontrol sistemi olduğu bilgisini veren Masanori Tonegawa, gıda güvenliği konusunda çok hassas olduklarını, katkısız, koruyucu içermeyen, çevre dostu gıda ürünleri aradıklarını dile getirdi.

Japonya'ya ürünlerin gemi ile 1,5-2 ayda gittiğini, bu nedenle gönderilen gıda ürünlerinin raf ömrünün 1 yıldan fazla olması gerektiğine işaret eden Tonegawa, Japonların iletişime büyük önem verdiğine de vurgu yaparak bu ülke ile çalışmak isteyen Türk gıda firmalarına danışmanlık yapmaya hazır olduklarını kaydetti.

Tonegawa, "Japonlarla iş yaparken ilk prensip sabırlı olmak. Bir Japon firması ile çalışmaya başlamak 2-3 yılınızı alabilir" uyarısında bulundu.

- Türk gıda ihracatçılarına Osaka'dan davet 

Osaka Uluslararası İş Geliştirme Merkezi Direktörü Hiroaki Yasui ise Japonya'nın en büyük şehirlerinden olan ve yakın çevresi ile birlikte 20 milyon nüfusa sahip Osaka'da 21-23 Ekim tarihlerinde düzenlenecek Asia Food Show 2015 Fuarı'na ilişkin bilgi verdi.

Yasui, Türk gıda ihracatçılarını Osaka'ya fuara katılmaya davet etti.


    ETİKETLER:

    İtalya

    ,

    Japonya

    ,

    Türkiye

    ,

    İzmir

    ,

    Ege

    ,

    Şarap

    ,

    çevre

    ,

    Yemek

    ,

    Show

    ,

    Kadın

    ,

    Gemi

    ,

    gıda

    ,

    ülke

    ,

    ,

    yönetim

    ,

    2015