Karaman'da gıda denetimi

Karaman'da gıda denetimi
Karaman'da gıda denetimi
KARAMAN (AA) - Karaman İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, şehir merkezindeki kasap ve et reyonu bulunan marketleri denetledi.Müdürlükten...

KARAMAN (AA) - Karaman İl Gıda , Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, şehir merkezindeki kasap ve et reyonu bulunan marketleri denetledi.

Müdürlükten yapılan açıklamada, gıda satış, toplu tüketim ve üretim yerlerine yönelik işletmelerin risk durumlarına göre düzenli olarak denetimlerin yapıldığı belirtildi.

Son günlerde kamuoyunu rahatsız eden toplu tüketim yerlerinde ve kasaplarda at, eşek ve domuz eti karıştırılması ile ilgili iddialar üzerine çalışma başlandığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İl Müdürlüğümüz kontrol ve denetim ekiplerince et kullanım ve tüketiminin yüksek olduğu döner, iskender, köfte gibi ürünlerinin satıldığı toplu tüketim yerlerine ve çiğ kırmızı et satışının yapıldığı kasaplara yönelik denetimler gerçekleştirilmiştir. Yapılan denetimlerde işletmelerin hijyen şartları, etlerin menşei mühürlü olup olmadıkları, kesim raporu ve soğuk zincire uyulup uyulmadığı gibi konular titizlikle incelenmiştir. Halkımızın herhangi bir olumsuzluk ve şüphe durumunda Alo Gıda 174 hattını arayarak ihbarda bulunmaları durumunda gıda güvenliği konusunda daha etkin denetimler gerçekleştirilecektir."

 


    ETİKETLER:

    Tarım

    ,

    Kırmızı

    ,

    denetim

    ,

    gıda

    ,

    şüphe