Kurban Bayramı için beslenme önerileri

Kurban Bayramı için beslenme önerileri
Kurban Bayramı için beslenme önerileri
- Kırklareli Sağlık Müdürü Selvi: "Kurban Bayramı'nda yağsız etleri tercih edilmeli ve kısıtlı miktarlarda tüketilmelidir"

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli Sağlık Müdürü Fatih Selvi,  Kurban Bayramı 'nda yağsız etlerin tercih edilmeli ve kısıtlı miktarlarda tüketilmesi gerektiğini bildirdi.

Selvi, yaptığı yazılı açıklamada, Kurban Bayramı'nda beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

Et sindiriminin zor olduğunu ifade eden Selvi, şunları kaydetti:

"Yeni kesilmiş hayvanların etlerindeki sertlik, hem pişirmede hem de sindirimde zorluğa yol açar. Bu nedenle özellikle mide, bağırsak hastalığı olan kişiler kurban etlerini hemen tüketmemeli, buzdolabında birkaç gün beklettikten sonra, haşlama veya ızgarada pişirme yöntemiyle pişirerek tüketmelidir. Genel olarak sakatat tüketimi de artmaktadır. Ancak özellikle kolesterol hastaları ile kalp , damar hastalığı riski taşıyan kişiler sakatat tüketiminden kaçınmalıdır. Kurban Bayramı'nda yağsız etleri tercih edilmeli ve kısıtlı miktarlarda tüketilmelidir. "

 

 

 

 


    ETİKETLER:

    Fatih

    ,

    Kurban Bayramı

    ,

    Kurban

    ,

    Kalp