Kurban Bayramı'na doğru

Kurban Bayramı'na doğru
Kurban Bayramı'na doğru
- Kırşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şahin, kurbanlık alırken dikkat edilmesi gerekenler hakkında uyarıda bulundu

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kenan Şahin, kurbanlık alırken dikkat edilmesi gerekenler hakkında uyarıda bulundu.

Şahin, yaptığı açıklamada, kurbanlık alırken hayvanın ilk olarak sağlık durumuna daha sonra ise kulak küpelerine bakılması gerektiğini belirtti.

Kurban olarak kesilecek hayvanlarda yaş olarak keçinin ve koyunun 1 yaşını doldurmuş, sığır ve diğer büyükbaş hayvanların ise en az 2 yaşını bitirmiş olması gerektiğini belirten Şahin, şöyle devam etti:

"Çok zayıf, gebe, yeni doğum yapmış, yüksek ateşi olan, çok genç ve etleri olgunlaşmamış, kılları karışık ve mat halde olan, bakışları ve dış görünümü canlı olmayan, salya ve gözde akıntısı bulunan, pis kokulu, öksürük, nefes darlığı, pis kokulu burun akıntısı olan, çevreye karşı aşırı tepkili veya çok duyarsız olan, yara, şişlik ve ödemi olan hayvanların satın alınmaması gerekmektedir. Hayvanların mutlaka aşılarının mutlaka yaptırılmış olması gereklidir"

Dini bir ibadet yapıldığını, bu nedenle gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerektiğini belirten Şahin, hastalık belirtisi olan, bacak, kuyruk, boynuz gibi herhangi bir uzvu noksan ya da sakatlığı olan hayvanların kurban olmasına mani bir durumu olduğunu, bu tür hayvanların alınmaması gerektiğini sözlerine ekledi.


    ETİKETLER:

    YAŞ

    ,

    Tarım

    ,

    Kurban

    ,

    gıda

    ,

    genç

    ,

    Karşı