Ramazan ayında sıvı tüketiminin önemi

Ramazan ayında sıvı tüketiminin önemi
Ramazan ayında sıvı tüketiminin önemi
KIRŞEHİR  (AA) - Kırşehir Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bekir Demirbaş, ramazan ayında sıvı tüketiminin önemli olduğunu belirttiDemirbaş, yaptığı...

KIRŞEHİR  (AA) - Kırşehir Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bekir Demirbaş, ramazan ayında sıvı tüketiminin önemli olduğunu belirtti

Demirbaş, yaptığı açıklamada, iftar ve sahurda vücudun  gıda ihtiyacını yanında sıvı ihtiyacının da karşılanması gerektiğini söyledi.

Hava sıcaklarının artmasıyla yaşanan su ve mineral kaybı sonucu, bayılma, bulantı, baş dönmesi gibi sağlık problemleri yaşanabileceğini ifade eden Demirbaş, şunları kaydetti:

"Günde ortalama 2-2,5 litre (12-14 su bardağı) su içilmelidir. Gün içerisinde yaşanan su kayıplarını karşılamak için taze sıkılmış meyve sebze suları, sade maden suyu stercih edilebilir. Ramazan ayında çocuklar sıvı tuz dengesine daha duyarlı oldukları için çok daha dikkatli ve tedbirli davranılmalıdır. Çocuklar su ihtiyaçlarını fark etmeyecekleri ve ifade edemeyecekleri için de sık sık kaynatılmış ve soğutulmuş su içirilmesi faydalı olacaktır."


    ETİKETLER:

    Ramazan

    ,

    Maden

    ,

    Hava

    ,

    gıda

    ,

    iftar