Buket Uzuner testi

Buket Uzuner testi
Buket Uzuner testi
Roman,öykü ve gezi yazısı türlerinde eser veren Buket Uzuner. Kendine has bir dünya kurabilen yazarlarımızdan. Sıkı da bir hayran kitlesi var. Özellikle kadın okurlar onun yarattığı derin, bağımsız, zeki, duygusal ama güçlü kadın karakterleri çok sevdi. Bakalım siz onu ne kadar seviyorsunuz?

1) Hangi alanda eğitim almıştır?
a) Biyoloji ve Çevre Bilimi
b) Türk Dili ve Edebiyatı
c) Hukuk
d) Sinema ve Oyunculuk

2) 1977 yılında ilk öyküsünü yayınlayan dergi hangisidir?
a) Oluşum
b) Varlık
c) Dönemeç
d) Gösteri

3) 1992 yılında hangi eseriyle Yunus Nadi Roman Ödülü’ne layık görülmüştür?
a)Kumral Ada Mavi Tuna
b)Balık İzlerinin Sesi
c) Uzun Beyaz Bulut
d) Benim Adım Mayıs

4) Aşağıdakilerden hangisi gezi yazarı kimliğiyle yazdığı eserlerden biri değildir?
a) Bir Siyah Saçlı Kadının Gezi Notları
b) Şehir Romantiğinin Günlüğü
c) New York Seyir Defteri
d) Ayın En Çıplak Günü

5) İtalya, Yunanistan ve İsrail ’de Mediterranean Waltz adı ile yayımlanan eserinin adı nedir?
a)Kumral Ada Mavi Tuna
b) Güneş Yiyen Çingene
c) Şiirin Kızkardeşi Öykü
d) Yolda

6) 2009 yılında yayınlanan yedi öyküden oluşan ve yedi kentten, yedi ayrı insanın hikâyesini anlattığı eserinin adı nedir?
a)Şairler Şehri
b) Yolda
c) Karayel Hüznü
d) İstanbullular

7) 1997 yılında hangi eseriyle İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Ödülü almıştır?
a) İki Yeşil Su Samuru
b) Gelibolu
c) Benim Adım Mayıs
d) Kumral Ada Mavi Tuna

8) Aşağıdakilerden hangisi Buket Uzuner’in hikaye kitaplarından değildir? eserlerden biridir?
a) Gümüş Yaz, Gümüş Kız
b) Şairler Şehri
c) Benim Adım Mayıs
d) Ayın En Çıplak Günü

9) Aşağıdakilerden hangisi Buket Uzuner’in ilk eseridir?
a) Güneş Yiyen Çingene
b) Benim Adım Mayıs
c) Karayel Hüznü
d) Şairler Şehri

10) Aşağıdakilerden deneme alanında yazdığı eserlerinden biridir?
a) Selin ve Cem’le Yolculuklar
b) Şehir Romantiğinin Günlüğü
c) Bir Siyah Saçlı Kadının Gezi Notları
d) Uzun Beyaz Bulut- Gelibolu



Cevap anahtarı: 1)a 2)c 3)b 4)d 5)a 6)b 7)d 8)a 9)b 10)a

0-3 doğru: Çok ayıp! Sorular pek de zor değildi hani... 4-7 doğru: Buket Uzuner’i en azından bir dönem okumuş ve sevmişsiniz. Diğer eserlerini de okumanızı öneririz. 8-10 doğru: Tam bir Buket Uzuner hayranısınız. Bu testi çözdüğünüz için çok mutlu oldunuz. Hatta kitaplığınızdan onun bir kitabını alıp, daha önce okuduğunuz bir bölümü aynı zevkle okuduğunuzu görür gibiyiz.
Testi Eyüp Gökçe hazırladı. Gayet.net’ten 50 TL ve 1 aylık Asil Üyelik kazandı.