Edip Cansever testi

Edip Cansever testi
Edip Cansever testi
Şiirlerinde bireyin arayışlarını, umutsuzluklarını, uyumsuzluğa varan yaşam ilişkilerini yansıtmaya çalışan Edip Cansever'i tanıdığınızı düşünüyorsanız sizi hazırlamış olduğumuz testi çözmeye davet ediyoruz

1) Hayatlarının bir döneminde edebiyat dışı bir işle uğraşmak kaderi gibi şairin. Peki Cansever Yüksek Ticaret Okulu’ndan ayrıldıktan sonra 1950 yılında Kapalıçarşı’da hangi işle meşgul olmuştur.
a) Tiyatroculuk
b) Yazarlık
c) Turistik eşya ve halı ticareti
d) Manavcılık

2) İlk şiiri 1944 yılında hangi dergide yayınlanmıştır?
a) İstanbul
b) Yücel
c) Fikirler
d) Kaynak

3) Edip Cansever Yücel, Fikirler, Kaynak, Edebiyat Dünyası dergilerinde çıkan ilk gençlik şiirlerini hangi şiir kitabında toplamıştır?
a) Dirlik Düzenlik
b) İkindi Üstü
c) Petrol
d) Yeniden

4) Genç şairlerle ve yazarlarla tanışmasını sağlayan ve 1951 yılında çıkardığı derginin ismi nedir?
a) Yücel
b) Kaynak
c) İstanbul
d) Nokta

5) Edip Cansever hangi eseriyle 1958 yılında Yeditepe Şiir Armağanı almıştır?
a) Umutsuzlar Kampı
b) Kirli Ağustos
c) Yerçekimli Karanfil
d) Sevda ile Sevgi

6) Aşağıdakilerden hangisi şiir türünde yazdığı eserlerinden biri değildir?
a) Sonrası Kalır
b) Gül Dönüyor Avucumda
c) Çağrılmayan Yakup
d) Dirlik Düzenlik

7) Edip Cansever aşağıda bulunan akımlardan hangisine bağlıdır?
a) Beş Hececiler
b) Yedi Meşaleciler
c) İkinci Yeniciler
d) Garipciler

8) Cansever şiirlerinde tiyatrodan esinlenerek diyaloglara da yer vermiştir. Aşağıdakilerden hangisi bu türde yazdığı eserlerinden biri değildir?
a) Sonrası Kalır
b) Nerde Antigone
c) Tragedyalar
d) Çağrılmayan Yakup

9) 1977 yılında Türk Dil Kurumu Şiir Ödülü’nü hangi eseriyle almıştır?
a) Yeniden
b) Ben Ruhi Bey Nasılım
c) Şairin Seyir Defteri
d) Bezik Oynayan Kadınlar

10) Aşağıdakilerden hangisi Edip Cansever’in bulunduğu akımda yer almayan yazarlarımızdan biridir?
a) Cemal Süreya
b) Turgut Uyar
c) Ece Ayhan
d) İlhan Geçer



Cevap Anahtarı: 1) c 2) a 3) b 4) d 5) c 6) b 7) c 8) a 9) b 10) d
0-3 doğru: Edip Cansever’e ilgi gösterin. O edebiyatımızın “Yerçekimli Karanfil”i... 4-7 doğru: Belli başlı eserleri ve hayatı hakkında temel bir fikriniz var. Yetmez ama evet! 7-10 doğru: Tebrik ederiz. Ödül olarak bir Edip Cansever kitabı alın elinize ve rastgele bir sayfa açıp, gördüğünüz ilk şiiri kendinize hediye edin.

Testi Erol Topal hazırladı. Gayet.net’ten 50 TL ve 1 aylık Asil Üyelik kazandı.


    ETİKETLER:

    İstanbul

    ,

    Edebiyat

    ,

    Hediye