Elif Şafak testi

Elif Şafak testi
Elif Şafak testi
İlk romanının yayımladığı 1997'den beri peş peşe eserler vermekte olan ve geniş bir okur kesimince tanınan yazar, 2009'da yayımlanan 'Aşk' adlı romanından sonra şimdi de İngiltere'de yaşayan bir Türk ailesini konu alan bir roman üzerinde çalıştığını açıkladı. Biz de bu taze haber vesileyle elinizdeki testi hazırladık

1) 1998 yılında Mevlana Büyük Ödülü’nü kazandığı ilk romanının adı nedir?
a) Aşk
b) Araf
c) Pinhan
d) Bit Palas

2) 1971 yılında doğduğu ve babasının da doktora yaptığı şehir hangisidir?
a) Newyork
b) Paris
c) Berlin
d) Strazburg

3) İlk öykü kitabının ismi nedir?
a) Kem Gözlere Anadolu
b) Şehrin Aynaları
c) Siyah Süt
d) Baba ve Piç

4) Aşağıdakilerden hangisi Elif Şafak’ın kadın , kimlik, kültürel bölünme, dil ve edebiyat hakkında yazılarının yer aldığı ilk deneme kitabıdır?
a) Firarperest
b) Kağıt Helva
c) Mahrem
d) Med Cezir

5) Aşağıdakilerden hangisi fonuna Türk - Ermeni ilişkilerini alan ve Türklüğe hakaret ettiği gerekçesi ile hakkında dava açılmasına vesile olan romanının adıdır?
a) Baba ve Piç
b) Aşk
c) Siyah Süt
d) Beşpeşe

6) Aşağıdakilerden hangisi 2000 yılında Türkiye Yazarlar Birliği Ödülü’nü kazanan ve geniş bir okuyucu kitlesi tarafından tanınmasını sağlayan romanıdır?
a) Aşk
b) Bit Palas
c) Mahrem
d) Siyah Süt

7) Aşağıdakilerden hangisi 2009 yılının sonunda yayınlanan ve içerisinde sekiz romanıyla ilk deneme kitabından seçilmiş paragrafların yer aldığı kitabıdır?
a) Aşk
b) Şehrin Aynaları
c) Araf
d) Kağıt Helva

8) Aşağıdakilerden hangisi 2004 yılında Elif Şafak’ın, Murathan Mungan, Faruk Ulay, Elif Şafak, Celil Oker ve Pınar Kür’le ortak kaleme aldığı romandır?
a) Sonsuz
b) Beşpeşe
c) Matem
d) Pes Etme 

9) Türk edebiyat tarihinin en kısa sürede en çok satan edebi eseri unvanına sahip olan eserinin adı nedir?
a) Aşk
b) Baba ve Piç
c) Siyah Süt
d) Mahrem

10) Aşağıdakilerden hangisi son olarak çıkardığı ve ikinci deneme kitabı olan eseridir?
a) Med Cezir
b) Bit Palas
c) Firarperest
d) Siyah Süt



Cevap Anahtarı: 1) c 2)d 3)a 4)d 5)a 6)c 7)d 8)b 9)a 10)c

0-3 doğru: Elif Şafak’ı sadece medyadan takip etmişsiniz. 3-7 doğru: Eserlerinden bir kısmını okumuşsunuz. Zamanla diğer kitaplarına da ilgi göstereceğinizi tahmin ediyoruz. 7-10 doğru: Belli ki Elif Şafak son dönem Türk edebiyatında en çok ilginizi çeken isimlerden biri.

Testi Selman Koca hazırladı. Gayet.net’ten 50 TL ve 1 aylık Asil Üyelik kazandı.