Enis Batur testi

Enis Batur testi
Enis Batur testi
İlk yazısı 1970'de yayımlandı. Edebi kurumlarda, dergilerde yöneticilik yaptı. Üniversitede ders verdi. Şiir ve denemeleriyle ödüller kazandı. Eserleri ve kimliğiyle Türk Edebiyatı'nın entelektüel birikimi ön plana çıkaran ve onu düşünceleriyle etkileyen kanadının akla gelen ilk isimlerinden oldu. Bakalım Enis Batur'u ne kadar tanıyorsunuz?

1) Hangisi gezi kitaplarından biri değildir?
a) Gezdikçe
b) Başka Yollar
c) Bekçi
d) PARİS, ecekent

2) Enis Batur Ortadoğu Teknik Üniversitesinde başladığı yükseköğrenimini nerede tamamlamıştır?
a) Moskova
b)Atina
c) Paris
d) New York

3) Yazı hayatına sinema ve müzik eleştirileriyle başlayan Enis Batur’un ilk edebiyat ürünü hangi dergide yayımlanmıştır?
a) Oluşum
b) Türk Dili
c) Somut
d) Yeni Dergi

4) İlk kitapları kaç yılında yayımlanmıştır?
a) 1978
b) 1973
c)1985
d)1970

5) Hangisinde yöneticilik yapmamıştır?
a) Milli Eğitim Bakanlığı Yayın Dairesi
b) Milliyet’in kültür servisi ve yan yayınlar
c) Pan Yayınları
d) Dönemli Yayıncılık’ın genel yayın yönetmenliğini

6) 2008 Necatigil Şiir Ödülü’nü hangi kitabıyla kazanmıştır?
a) Neyin Nesisin Sen
b) Tuğralar: Lirik Şiirler
c) Perişey
d) Darb ve Mesel -Arka Şiirler

7) Şaire 1980 Türk Dil Kurumu Ödülü’nü kazandıran denemesinin adı neydi?
a) İblise Göre İncil
b) Yazının Ucu Yazınsal Denemeler
c) Patates
d) Şiir ve İdeoloji

8) 2008 yılında kurmuş olduğu edebiyat topluluğunun ilk ürünü aşağıdakilerden hangisidir?
a) Ondört+X+4 deneysel metin
b) Centuria %45-Epsilon Beta
c) Sütte Ne Çok Kan
d) Kediler Krallara Bakabilir

9) Aşağıdakilerden hangisi Enis Batur’un Fugue Sanatı üzerine yazmış olduğu bir roman denemesidir?
a) Acı Bilgi
b) Elma
c) Bir Varmış Bir Okmuş
d) Kravat

10) Aşağıdakilerden hangisi Enis Batur’un özel ansiklopediler alanında yazmış olduğu eserlerden biri değildir?
a) Kediler Krallara Bakabilir
b) Kurşunkalem Portreler
c) Kum Saatından Harfler
d) Yazboz


Cevap anahtarı: 1)a, 2)c, 3)d, 4)b, 5)c, 6)a, 7)d, 8)b, 9)a, 10)c

0-3 doğru: Genelde Türk Edebiyatı’nın özelde Şiiri’nin en önemli isimlerinden birini tanımıyorsunuz. 4-7 doğru: Yazarın geniş külliyatının ciddi bir kısmına vakıfsınız. 8-10 doğru: Sadece bir edebiyat meraklısı değil, sıkı da bir entelektüel olmalısınız. Tebrik ederiz...

Testi Nuray Topal hazırladı. Gayet.net’ten 50 TL ve 1 aylık Asil Üyelik kazandı.