Hasan Ali Toptaş testi

Öykü, roman ve şiirsel metinleriyle tanınan Hasan Ali Toptaş 1990'lı yıllarda yayımlanan kitaplarıyla pek çok ödül aldı. Birçok genç öykü yazarının üzerinde çok derin etkiler bırakan Toptaş, dili kullanmadaki ustalığıyla tanınmakta ve postmodern edebiyatın önemli temsilcilerinden biri olarak kabul edilmektedir. Bakalım onu ne kadar tanıyorsunuz?

1) Hasan Ali Toptaş 15 Ekim 1958 yılında nerede doğmuştur? a) Muğla
b) Denizli
c) Antalya
d) İstanbul

2) Hangi işte çalışmamıştır? a) Veznedarlık
b) İcra Memurluğu
c) Hazine Avukatlığı
d) Noter Memuru

3) 1987 yılında çıkartmış olduğu ilk öykü kitabının ismi nedir? a) Yoklar Fısıltısı
b) Ölü Zaman Gezginleri
c) Bir Gülüşün Kimliği
d) Sonsuzluğa Nokta

4) 2006 yılında hangi eseriyle Orhan Kemal Roman Ödülünü almıştır? a) Uykuların Doğuşu
b) Bin Hüzünlü Haz
c) Gölgesizler
d) Harfler ve Notalar

5) Çocuklar için yazdığı romanı hangisidir? a) Kayıp Hayaller Kitabı
b) Gölgesizler
c) Yoklar Fısıltısı
d) Ben Bir Gürgen Dalıyım

6) Yazara 1994 yılında Yunus Nadi Roman Ödülü’nü kazandıran ve konusu bir köyde geçen düşle gerçeğin birbirine geçtiği postmodern bir yapıya sahip olan eserin adı nedir? a) Uykuların Doğuşu
b) Gölgesizler
c) Ölü Zaman Gezginleri
d) Bin Hüzünlü Haz

7) Aşağıdakilerden hangisi şiirsel metin alanında yazmış olduğu eserin ismidir? a) Harfler ve Notalar
b) Ben Bir Gürgen Dalıyım
c) Yalnızlıklar
d) Sonsuzluğa Nokta

8) Baş kahramanı yaşama katlanmak için sürekli kovulduğu sinema salonuna gizlice girerek hayallerine yaslanan Hasan isimli bir çocuk olan eserinin ismi nedir? a) Kayıp Hayaller Kitabı
b) Uykuların Doğuşu
c) Yoklar Fısıltısı
d) Harfler ve Notalar

9) Hasan Ali’nin deneme alanında yazmış olduğu eserinin ismi nedir? a) Yalnızlıklar
b) Ölü Zamanlar Gezgini
c) Gölgesizler
d) Harfler ve Notalar

10) Hasan Ali Toptaş’ın Cevdet Kudret Edebiyat Ödülü’nü kazandığı eserinin ismi nedir? a)Sonsuzluğa Nokta
b)Uykuların Doğuşu
c) Bin Hüzünlü Haz
d) Yoklar Fısıltısı

Cevap anahtarı: 1) b, 2)d, 3) d, 4) a, 5) d, 6) b, 7) c, 8) a, 9) d, 10) c
0-3 doğru: Yazarı tanımaya onun romanından uyarlanan Gölgesizler filmini izleyerek başlayabilirsiniz. 4-7 doğru: Yazarın dünyasına ucundan kıyısından girmişsiniz. Yola devam... 8-10 doğru: Tebrik ederiz. Yazarı tanıyor ve eserlerini biliyorsunuz.
Testi Salih Topal hazırladı. Gayet.net’ten 50 TL ve 1 aylık Asil Üyelik kazandı.