Mario Levi testi

Mario Levi testi
Mario Levi testi
Öykü, roman, deneme, anı türlerinde kitapları bulunan Mario Levi birçok yayın organında yazılar yazdı. Gazetecilik, radyo programcılığı, reklam yazarlığı gibi işler de yaptı. Ayrıca yazı atölyelerinde, edebiyatla ilgilenen insanlara Yazı Yaratımı dersleri veriyor. Bakalım bu çok yönlü yazarı ne kadar biliyorsunuz?

1)Yazara Haldun Taner Öykü Ödülü’nü kazandıran kitabının adı nedir?
a) Madam Floridis Dönmeyebilir
b) En Güzel Aşk
Hikâyemiz
c) İstanbul Bir Masaldı
d) Bir Şehre Gidememek

2)1986’da yayımlanan Bir Yalnız Adam kitabında incelediği müzisyen kimdir?
a) Jaques Brel
b) Leo Ferre
c) Edit Piaf
d) Gustav Mahler

3) Hangisi ‘Madam Floridis Dönmeyebilir’ kitabındaki öykü kahramanlarından değildir?
a) İzak
b) Mösyö Moiz
c) Efrahim
d) Selami 

4) Hangi eseriyle 2000 Yunus Nadi Roman Ödülü’nü almıştır?
a) Karanlık Çökerken Neredeydiniz
b) İstanbul Bir Masaldı
c) Lunapark Kapandı
d) Bir Şehre Gidememek

5) Deneme kitabının adı nedir?
a) İçimdeki İstanbul Fotoğrafları
b) Yok Olma Kılavuzu
c) Hüzünler Yürürlüktedir
d) Bir Yaz Yağmuruydu

6) Karanlık Çökerken Neredeydiniz romanındaki kahramanların yıllar sonra tekrar sahneleyecekleri oyunun adı nedir?
a) Salıncakta İki Kişi
b) Gençlik Düşü
c) Kurtların Zamanı
d) İstanbul Hayatım 

7) Hangisi Lunapark Kapandı romanındaki anlatıcının sevgilisidir?
a) Şebnem
b) Gracinda
c) İnci
d) Sevil

8) Son yazdığı anı türündeki kitabının adı nedir?
a) İstanbul ve Hüzün
b) İstanbul Bir Masaldı
c) İçimdeki İstanbul Fotoğrafları
d) Bir Yaz Yağmuruydu

9) Hangi üniversitede ders vermektedir?
a) Bilgi
b) Arel
c) Yeditepe
d) Koç

10) ’Neden bir sevgiliden ayrılmak istemeyiz, bazen direniriz?’ sorusuna ne cevap vermiştir?
a) Çünkü sığınakları erteleriz.
b) Çünkü aşk bağımlılıktır.
c) Çünkü sorgulamak bizi üzer.
d) Çünkü onda ölmek istemeyiz.


Cevap anahtarı: 1)d, 2)a, 3)a, 4)b, 5)d, 6)d, 7)c, 8)c, 9)c, 10)d

0-3 doğru: Yazarı pek tanımıyorsunuz. Okumaya “Bir Şehre Gidememek” ile başlayabilirsiniz. 4-7 doğru : Külliyatının tamamını okumamış olsanız da yazarı tanıyorsunuz. 8-10 doğru: Mario Levi en sevdiğiniz yazarlardan biri olmalı. Tebrik ederiz.

Testi Ersin Altay hazırladı. Gayet.net’ten 50 TL ve 1 aylık Asil Üyelik kazandı.


    ETİKETLER:

    İstanbul

    ,

    aşk

    ,

    Karanlık

    ,

    ders