Tezer Özlü testi

Tezer Özlü testi
Tezer Özlü testi
18 Şubat 1986'da, 43 yaşında yitirdiğimiz Tezer Özlü, yaşamı boyunca kendi olmanın, aklını ve bedenini özgürleştirmenin yolunu aradı.Yokluğunun 25. yılında edebiyatımızın gamlı ve nostaljik prensesi, kulağınıza ne fısıldamış duymak ister misiniz?

1) Tezer Özlü’nün 1963’ten itibaren dergilerde yayımlanan öykülerinden oluşan ve 1978’de yayımlanan ilk öykü kitabı hangisidir?
a)Çocukluğun Soğuk Geceleri
b)Eski Bahçe
c)Yaşamın Ucuna Yolculuk
d)Kalanlar

2) Bütün arzusu gitmek olan yazarımızın doğum yeri neresidir?
a)İnebolu
b)Karlıova
c)Haymana
d)Simav

3) Yazarın, 1993’ten itibaren tüm yapıtlarını yayımlayan yayınevi hangisidir?
a)Can Yayınları
b)Ada Yayınları
c)Yapı Kredi Yayınları
d)İthaki Yayınları

4) Erden Kıral’ın yönetmenliğini yaptığı, Yelda Reynaud’un Tezer Hanım karakteriyle Tezer Özlü’yü canlandırdığı film hangisidir?
a)Yolda
b)Vicdan
c)Çamur
d)Yara 

5)Tezer Özlü, İsviçre’nin Zurih kentinde hangi ölüm sebebiyle aramızdan ayrılmıştır?
a)İntihar
b)Trafik kazası
c)Göğüs kanseri
d)Kalp krizi

6)Yazarın, Yaşamın Ucuna Yolculuk’ta anlattığı Prag kentiyle aynı melankolik havaya sahip olduğunu düşündüğü şehir hangisidir?
a)Kütahya
b) Ankara
c)Bitlis
d) İstanbul

7)Tezer Özlü için hangi ulaşım aracıyla yaptığı yolculuk bir başınalığın, gidebilmenin, bağımsızlığın sembolüdür?
a)Tren
b)Otomobil
c)Uçak
d)Gemi

8)Yazar, hangi kitabını senaryo türünde yazmıştır?
a)Yaşamın Ucuna Yolculuk
b)Zaman Dışı Yaşam
c)Kalanlar
d)Çocukluğun Soğuk Geceleri

9)Tezer Özlü’nün 1983 yılında Almanca yazdığı, 1984 yılında da Yaşamın Ucuna Yolculuk, adıyla Türkçe’ye çevirdiği anlatısında bulunan alıntıların tamamı kime aittir?
a)Italo Svevo
b)Cesare Pavase
c)Franz Kafka
d)Albert Camus

10)Yaşarken ve ölümünden sonra yazar için yazılanları ve içinde birçok Tezer Özlü fotoğrafı bulunduran,1997’de yayımlanan “Tezer Özlü’ye Armağan” adlı kitabı kim hazırlamıştır?
a)Leyla Erbil
b)Demir Özlü
c)Sezer Duru
d)Ferit Edgü



Cevap Anahtarı: 1)b 2)d 3)c 4)a 5)c 6)b 7)a 8)b 9)b 10)c

0-3 doğru: Yazarı hiç tanımıyorsunuz.
4-7 doğru: Tezer Özlü’nün birden fazla kitabını okumuşsunuz. 8-10 doğru: Belli ki yazarın hayranısınız. Tebrik ederiz.

Testi Mehmet Emin Özkan hazırladı. Gayet.net’ten 50 TL ve 1 aylık Asil Üyelik kazandı.