Yazınsal evlilikler testi

Yazınsal evlilikler testi
Yazınsal evlilikler testi
Ne demiş Alexandre Dumas: "Evlilik zinciri öylesine ağırdır ki, ancak iki kişi taşıyabilir; hatta bazen üç". Yazarların evliliklerine bakıyoruz bu hafta. Bakalım bunca severek okuduğunuz yazarların karıları/kocaları hakkında neler biliyorsunuz...

1) Karısını tüfekle öldüren yazar hangisidir?
a) William S. Burroughs
b) Ted Hughes
c) Thomas Hardy
d) George Orwell

2) ‘Şeytan Prada Giyer’in oyuncusu Anne Hathaway, hangi yazarın karısıyla aynı adı taşır?
a) Geoffrey Chaucer
b) Ernest Hemingway
c) William Shakespeare
d) Scott Fitzgerald

3) Ernest Hemingway kaç kez evlenmiştir?
a) Hiç evlenmemiştir
b) 2
c) 3
d) 4

4) İkinci karısı Charlotte’la birlikte intihar eden yazar hangisidir?
a) Stefan Zweig
b) Jerzy Kosinski
c) Arthur Koestler
d) Heinrich von Kleist

5) Shakespeare evlendiğinde 18 yaşındaydı; karısı kaç yaşındaydı tahmin edebilir misiniz?
a) 18
b) 20
c) 22
d) 26

6) Frieda Weekley, hangi yazar için profesör kocasını ve üç çocuğunu terk edip kaçtı?
a) Henry James
b) D.H. Lawrence
c) Christopher Isherwood
d) Lawrence Durrell

7) Yıllarca evli kaldığı karısı Madeleine ile hiç seks yapmadığı söylenen yazar hangisidir?
a) Jean-Paul Sartre
b) Marcel Proust
c) André Gide
d) Edgar Allan Poe

8) Henry Miller’in 74 yaşındayken evlendiği beşinci eşi Japon asıllı Hoki Tokuda, yaşlı yazarla evlendiğinde sizce kaç yaşındaydı?
a) 17
b) 27
c) 37
d) 47

9) George Sand’ın hayatına çok erkek girdi ama yazar yalnızca bir kez evlendi. Kimdi kocası?
a) Charles Baudelaire
b) Franz Lizst
c) Frederick Chopin
d) Casimir Dudevant

10) Üç kere nişanlandığı halde hiç evlenmeyen yazar hangisidir?
a) Lev Tolstoy
b) Franz Kafka
c) Fyodor Dostoyevski
d) Victor Hugo



Cevaplar: 1) a, 2) c, 3) d, 4) a, 5) d, 6) b, 7) c, 8) b, 9) d, 10) b

 

Bu haftanın testini eleştirmenimiz  Asuman Kafaoğlu-Büke hazırladı


    ETİKETLER:

    Dostoyevski

    ,

    Erkek

    ,

    Seks