Mutfaktan çıkıp suşi patronu olmaya hazır

Mutfaktan çıkıp suşi patronu olmaya hazır
Mutfaktan çıkıp suşi patronu olmaya hazır

Engin Onural, ABD de suşi lokantası açacak.

ANKARA - Dünyaca ünlü Türk profesör elektrik-elektronik mühendisi Levent Onural’ın oğlu Engin Onural, 11 yaşından beri otel mutfaklarında çalışarak öğrendiği aşçılık mesleğini ABD’de zirveye taşımaya hazırlanıyor. “Çocukluğumdan beri bir restorana gittiğimizde oturmadan önce mutfağı, yiyecekleri ve tuvaletlerini denetlerdim. Beğenmezsem çıkar, başka yere giderdik. Ailem kararıma saygı duyar, ‘Çocuk lafı mı dinleyeceğiz’ demezdi” sözleriyle ailesinin desteğini anlatan Onural, üniversitede işletme eğitimi alırken ünlü otellerin mutfağını öğrendiği sırada, en çok Japon mutfağından etkilenmiş. Los Angeles’taki SCI Aşçılık Akademisi’ni bitirip bir otelde suşi başaşçısı olarak çalışmaya başlayan Onural, şimdi ABD’de büyük bir yatırımla suşi lokantası açmaya hazırlanıyor. (aa)