MARDİN (AA) - Mardin'in tarihi dokusuna uygun olarak tadilat ve restorasyonu tamamlandıktan sonra hizmete giren eski PTT binası, Mardin Artuklu Üniversitesi bünyesinde Sosyal Tesis ve Uygulama Otel olarak hizmet vermeye başladı.
Sosyal Tesis ve Uygulama Otelinin hizmete girmesi dolayısiyle düzenlenen etkinlikte konuşan Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, yapılan otel uygulamasının Mardin'de turizm olgusuna büyük destek sağladığını belirtti.
Uygulama oteliyle birlikte turizm ve eğitimi birleştirdiklerini kaydeden Ağırakça, "Üniversitemiz çok kültürlü ve pek çok uygarlığın köklü tarihsel ve kültürel birikimlerini miras almış bir bölgede konumlanmıştır. Bu birikimin yaşatılması ve üzerine yeni yorumların yeni tadların eklenmesi ile nesillere aktarılması noktasında Üniversite olarak büyük katkılar sunmayı hedefliyoruz. Bu çalışma ile Mardin'de turizm olgusuna büyük destek sağlıyor ve turizm ile eğitimi birleştiriyoruz" şeklinde konuştu.
Ağırakça, yüksekokul öğrencilerinin teorik olarak almış oldukları eğitimleri uygulamalı otel sayesinde pratiğe dökeceklerini söyledi.