Norveç Başbakanı Çırağan'da balık yaptı

Norveç Başbakanı Çırağan'da balık yaptı
Norveç Başbakanı Çırağan'da balık yaptı
Norveç Krallığı Başbakanı Jens Stoltenberg, Çırağan Sarayı mutfağına girerek, Sashimi (Çiğ Somon) hazırladı

Dilhun GENÇDAL - İdris TİFTİKÇİ

İSTANBUL - Stoltenberg, "Artık Norveç de terörün ne kadar acımasız ve tehlikeli olduğunu biliyor" dedi. Norveç’teki saldırıda hayatını kaybeden Türk kızı Gizem Doğan’a da değinen Stoltenberg, " Türkiye , terörün ne kadar acımasız ve tehlikeli olduğunu en iyi anlayan ülkelerden biri" diye konuştu.
Norveç Krallığı Başbakanı Jens Stoltenberg, Türkiye ziyareti kapsamında bugün İstanbul Çırağan Sarayı mutfağına girdi. Norveç Kraliyet Akademisi Yönetici Şefi Jostein Medhus ile Çırağan Sarayı mutfağında önlük takan Stoltenberg, somon balığından Sashimi (Çiğ Somon) hazırladı. Stoltenberg, evinde en az karısı kadar çok yemek yaptığını ancak Sashimi hazırlamakta Şef Medhus kadar başarılı olmadığını söyledi.

TÜRKİYE, TERÖRÜ EN İYİ ANLAYAN ÜLKELERDEN BİRİ
Norveç’te yaşanan terör saldırısı ile ilgili soruları da yanıtlayan Stoltenberg, önceliklerinin olayda sevdiklerini kaybedenlere ilgi gösterilip, teselli sağlanması olduğunu çünkü bu kişilerin hayatlarının geri kalanında bu kayıpların acısı ile yaşayacaklarını anlattı. Stoltenberg, 22 Temmuz 2011’de yaşanan trajedinin ardından Türkiye’den başsağlığı dileyen ve Norveç’e destek olan herkese de minnet duyduklarını kaydetti. Saldırıda hayatını kaybeden Türk kızı Gizem Doğan’a da değinen Stoltenberg, Türkiye’nin terörün ne kadar acımasız ve tehlikeli olduğunu en iyi anlayan ülkelerden biri olduğunu ve yaşanan trajedilerden sonra artık Norveç’in de terörün neden olduğu acılardan haberdar olduğunu belirtti.(dha)


    ETİKETLER:

    Norveç

    ,

    Türkiye

    ,

    İstanbul

    ,

    Yemek

    ,

    Bugün