Giulia Bernardelli akademik eğitimini Bolonya Güzel Sanatlar Akademi’inde tamamlamış. Şu an bir müzede çocuklarla birlikte çalışmakta olan Bernardelli’nin artık yiyecek ve içecekler yaptığı resimler bu ara sosyal medyada sıkça paylaşılınca, sanatçının Instagram hesabını takip eden kişilerin sayısı da artmaya başlamış.
Huffingtonpost’a verdiği röportajda, ‘Resim fırçasını doğanın bize sunduklarıyla değiştirmeye karar verdim; yaprak, dal ya da yalnızca yemek artığı… ‘ diyen Bernardelli, yaptığı resimleri asla önceden planlamadığını da eklemiş; ‘Sabah kahvaltıda yaparken bir kedinin reçelin üstünde yürüyüp pati izlerini bıraktığını hayal ediyorum mesela.’
Sanatçının yarattığı eserleri gördükten sonra her gün kullandığımız materyallerin potansiyelini farketmekte oldukça başarılı olduğunu söylemek mümkün.