Adana kebabına ortak standart

Her kebapçının ana mönüsünde yer alan Adana kebabının standartlara bağlanması ve coğrafi işaret tesciline ilişkin tartışmalar tatlıya bağlandı.

ADANA - Her kebapçının ana mönüsünde yer alan Adana kebabının standartlara bağlanması ve coğrafi işaret tesciline ilişkin tartışmalar tatlıya bağlandı. Adana Ticaret Odası'nın (ATO) Türk Patent Enstitüsü'ne yaptığı standart başvurusu üzerine, bazı kebapçılar 'belirlenen standart gerçek Adana kebabıyla uyuşmuyor' diyerek itiraz etmişti. Bunun üzerine ATO Başkanı Şaban Baş, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Kâzım Barışık ile Lokanta ve Kebapçılar Odası Başkanı Şefik Aslan, ortak çalışma kararı aldı.
ATO Başkanı Şaban Baş, "Standartlar 6 ay askıda kalacak. Bu süre içinde eksikleri, fazlaları belirleyeceğiz" dedi.
Adana Lokanta ve Kebapçılar Odası Başkanı Aslan da şunları söyledi: "Adana kebabının standartlarına ilişkin anlaşamadığımız noktaların küçük ayrıntılar olduğu ortaya çıktı. Bunların da yanlış anlamalardan kaynaklandığını fark ettik. Örneğin kebabı acısız yapınca 'Urfa kebabı' diyorlar, aslında o da Adana kebabdır."