Bu havalar zehirleyebilir

Türkiye Diyetisyenler Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Diyetisyen Aysen Arıcan, sıcak havalarda besin zehirlenmesi riskine karşı uyardı.

İSTANBUL - Türkiye Diyetisyenler Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Diyetisyen Aysen Arıcan, sıcak havalarda besin zehirlenmesi riskine karşı uyardı. Besin zehirlenmesinin bakteri, parazit, virüs, küf veya kimyasal maddeler yüzünden meydana gelebileceğini; ishal, karın ağrısı, kusma ve kimi zaman ateşle kendini belli ettiğini belirten Arıcan şunları önerdi: Dondurulmuş yiyecekleri pişirmeden önce buzlarını tamamen çözdürün. Pişirme sıcaklığının 63 dereceyi aşmasına dikkat edin. Çiğ ve pişmiş etleri hazırlarken farklı araç-gereçler kullanın. Et kesilen tahtada asla sebze kesmeyin. Sebze ve meyveleri iyi yıkayın. Bağışıklık sistemi sorunu yaşayan kişiler taze peynir, krema veya dondurulmuş ürünler tüketirken dikkatli olmalı. (Yaşam Servisi)