Ekmekte insan hakları

Şikâyetler üzerine harekete geçen Antalya Valiliği İnsan Hakları Kurulu Başkanlığı oybirliğiyle ekmekte mikrop bulunmasının bir insan hakkı ihlali olduğuna karar verdi ve ildeki fırınlarda 'acil araştırma' istedi.

ANTALYA - Şikâyetler üzerine harekete geçen Antalya Valiliği İnsan Hakları Kurulu Başkanlığı oybirliğiyle ekmekte mikrop bulunmasının bir insan hakkı ihlali olduğuna karar verdi ve ildeki fırınlarda 'acil araştırma' istedi. İlk dört günde numune alınan tüm fırınlarda, 'rope' adı verilen bir bakteriye rastlandı. Heyet başkanı Akdeniz Üniversitesi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Dilek Çolak, Ankara'dan yardım istediklerini, inceleme tamamlanınca kurula rapor sunacaklarını bildirdi. İTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü'nden Doç. Dr. Necla Aran ise "Rope, ısıya daha dirençli olan bacillus subtilis bakterisinin gelişmesi sonucunda ortaya çıkar. Ekmekte başlangıçta ananas veya kavunu andıran bir koku hissedilir. Tüketilirse bulantı, kusma, ishal ve baş ağrısı gibi belirtilere ve gıda zehirlenmesine yol açabilir" diye konuştu.