'Kalp' için etin yanına salata ve portakal suyu

Kurban Bayramı'na özgü beslenme biçimiyle kandaki kolesterol düzeyinin artacağını söyleyen uzmanlar uyardı: Bayramda et yemeğinin yanında yeşil yapraklı sebzelerden oluşan salata tüketin.

BOLU - Kurban Bayramı'na özgü beslenme biçimiyle kandaki kolesterol düzeyinin artacağını söyleyen uzmanlar uyardı: Bayramda et yemeğinin yanında yeşil yapraklı sebzelerden oluşan salata tüketin.
"Kolesterol içeriği yüksek olan et ve et ürünleri, kandaki yağ oranını doğrudan yükselterek, kalp hastalarını olumsuz etkiler. Kırmızı ette protein oranı çok yüksek. Bu nedenle karaciğer rahatsızlığı olanlar ve böbrek hastaları için büyük bir tehdit olabilir"
diyen Bolu İl Sağlık Müdürlüğü diyetisyeni Naciye İla Deniz şu önerilerde bulundu:

  • Güne kahvaltıyla başlayın.
  • Et yemeğinin yanında mutlaka yeşil yapraklı sebzelerden oluşan salata tüketin.
  • Kesinlikle et yemeğinin yanında kola, gazoz vb. içecekler tüketilmemeli. C vitamini içeriği yüksek olan portakal suyunun etin yanında tüketilmesi en uygun olandır. Etteki demir oranı yüksek olduğu için portakal suyundaki C vitamini
    ile biyoyararlılığı ve emilimi artar.
  • Mutlaka su için.
  • Yağlı tatlı yerine sütlü tatlıları tercih edin.
  • Et posalı bir yiyecek değildir. Bağırsaklarda çeşitli sorunlara neden olmaması için posalı besinlerle yani kabuklu meyveler ve sebze tüketimine özen gösterin.
  • Önerilen pişirme şekli ızgara, haşlama ve fırında pişirmedir. Mangalda etlerin kömürleşmesine izin vermeyin. Kömürleşen eti yemeyin.