Karpuz yeme taktikleri!

Yaz aylarının gözdesi karpuzun açken ve çekirdekleriyle yenilmesi önerildi. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokronoloji ve Metobalizma Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Murat Sert...

ADANA - Yaz aylarının gözdesi karpuzun açken ve çekirdekleriyle yenilmesi önerildi. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokronoloji ve Metobalizma Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Murat Sert, "İyi bir lif kaynağı olduğu için bağırsak hareketlerini düzenleyen karpuz günde en az bir ya da iki porsiyon tüketilmeli. Fazla tok değilken karpuz tüketmek, özelliklerinden daha çok yararlanmamızı sağlar" dedi. Sert'e göre karpuzu çekidekleriyle yemek gerekiyor: "Karpuz çekirdeklerindeki cucurbocitrin adlı maddenin kan basıncını düşürmede ve böbrek fonksiyonlarının düzenlenmesinde etkisi var. Bu nedenle tamamı olmasa da en azından bir bölümü çekirdeğiyle tüketilmeli. Ancak, çekirdeği çok fazla tüketmek de kabızlık sorunu yaratabilir."