'Körfezin balığı hâlâ zehirli'

İZMİR - Ege Üniversitesi (EÜ) Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tufan Koray, İzmir Körfezi’nde yetişmiş kefal türleri, dipten beslenen ve iç körfeze kadar giren pisi balığı gibi türlerin, insan sağlığı için zararlı ağır metaller içerdiğini, bu maddeler arasında kanser yapıcıların da bulunduğunu söyledi. Prof. Koray’ın verdiği bilgiye göre: Tarım Bakanlığı ile E.Ü.bu konuda beş yıl süren bir çalışma yaptı. Proje kapsamında iç körfezden alınan balıklardaki toksin ve zehirli organizmalar incelendi. Midyelerin yenmesi de riskli olabilir” dedi. İç körfezde hâlâ avlanan kişiler olduğunu belirten Prof. Dr. Tufan Koray bunu ‘korkunç’ olarak nitelendirdi. İzmir Tarım İl Müdürlüğü Kontrol Şube Müdürlüğü yetkilileri de Bostanlı Balıkçı Barınağı ve Güzelyalı vapur iskelesi arasında çekilen hattın doğusunun su ürünleri sirkülerine göre avlanması yasak bölge olduğunu hatırlattı. Yetkililer, Tarım İl Müdürlüğü’nün Emniyet İl Müdürlüğü desteğiyle 24 saat boyunca burada avlanmayı engellemek için su ürünleri kontrol teknesiyle kontrol yaptığını vurguladı. (aa)