Mısırı en iyi patlatmanın yolu bulundu

Mersin Üniversitesi'nde görevli Mehmet Ceylan ve Erşan Karababa, mısırın nasıl en iyi şekilde patlayacağının çözümünü buldu.

LONDRA - Mersin Üniversitesi'nde görevli Mehmet Ceylan ve Erşan Karababa, mısırın nasıl en iyi şekilde patlayacağının çözümünü buldu. İki bilim adamının 'patlamış mısır araştırması' Nature dergisinde yayımlandı.
Bilgisayardaki hesaplamalar sonucunda, mikrodalgada yapılan işlem için en uygun karışım, 25 gram mısır, 1.5 gram tuz, 2 gram sıvı yağ ve 6 gram tereyağdan oluşuyor. Mısırların yine de mikrodalgada patlatıldığında, ocak ve mısır patlatma makinesine göre, yüzde 10 daha az hacme ulaştığını belirten bilim adamları, "Bunun nedeni mısır tanelerinin mikrodalgada çok hızlı ısınması" dedi. Bilim adamları, en sağlıklı patlamış mısırın, daha az yağ içerdiği için ocakta yapıldığını ifade ederek, ocak üzerinde yapılan işlem için en uygun ölçülerin, 25 gram mısır, 1 gram tuz ve 4 gram tereyağı olduğunu belirledi.