Tatlı olarak saksıda çilek var!

Tatlı olarak saksıda çilek var!
Tatlı olarak saksıda çilek var!

Özay Akbaş, çileklerini süpermarketlere saksılarıyla birlikte sattı.

Saksıda çilek yetiştiren Antalyalı üretici yeni bir akım başlattı. Antalya'da bazı restoranlar yemekten sonra müşterilerine saksıda çilek ikram ediyor





MEHMET ÇINAR

ANTALYA - 12 yıldır serada çilek üretimi yapan bir üreticinin geçen yıl saksıda üretmeye başladığı çilekler, lokantalarda yemekten sonra saksılarıyla birlikte müşterilere sunuluyor. Müşteriler, saksıda ikram edilen organik çileği, dalından kopartıp yemenin çok zevkli olduğunu söylüyor.


Altınova bölgesinde 30 dönümlük serada yılda yaklaşık 150 bin ton çilek üretimi gerçekleştiren Özay Akbaş, önceki yıllarda, merak için saksıya çilek dikti. Ortaya çıkan sonuçtan etkilendiğini ve bu işi ticarete dönüştürmek istediğini belirten Akbaş, geçen yıl ilk 2 bin 500 saksıda yetiştirdiği çilekleri, bazı alışveriş merkezlerindeki dostları aracılığı ile süpermarketlerde saksısı ile birlikte sattı. Gösterilen talebin yoğun olması nedeniyle bu yıl da üretimini devam ettiren Özay Akbaş, bu yılkileri restoranlara da verdi. Antalya'daki bir restoran, Özay Akbaş'ın saksıdaki çileklerini yemek sonrasında müşterilerine ikram etmeye başladı. ‘Köfte Diyarı’ adlı restoranda yemeğin ardından saksısıyla gelen organik çileği görünce şaşıran müşteri, dalından kopartıp yıkadıktan sonra yiyor. Müşteriler, dalından kopartılarak yenen organik çilek uygulamasından çok memnun olduklarını belirterek, işyeri sahiplerine teşekkür ediyor.


ÇİÇEK YERİNE ÇİLEK
Yakın bir zamanda insanların ev ziyaretinde ya da sevgililer gününde çiçekçiden kuru çiçek yerine küçük saksılarda çilek alabileceğini belirten üretici Özay Akbaş, “Kuru çiçeğin ömrü kısa oluyor. Saksıdaki çileğin hem ömrü uzun olur hem de meyvesi koparılıp yenebiliyor” dedi.
Girişimci Özay Akbaş, 2 yıldır sürdürdüğü deneme üretimlerinden aldığı olumlu sonuçlar ve yoğun talep nedeniyle önümüzdeki yıl için 15 bin saksıda üretim yapmayı hedeflediklerini kaydetti. Akbaş, bir saksıdan 700 grama kadar çilek elde edilebileceğini belirtti.