Kurban Bayramı'na doğru

Kurban Bayramı'na doğru
Kurban Bayramı'na doğru
- Yalova Kasaplar ve Sakatatçılar Derneği Başkanı Bahar: - "Kurban kesildikten sonra et sıcak halde poşetlerde bırakılmamalı ve hemen buzdolabına konulmamalı"

YALOVA (AA) - Yalova Kasaplar ve Sakatatçılar Derneği Başkanı Turgay Bahar, kurbanın kesilmesinden sonra etlerinin  sıcak halde poşetlerde bırakılmaması ve hemen buzdolabına konulmaması gerektiğini bildirdi.

Bahar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı 'nda etlerin saklanması, hazırlanması ve pişirme yöntemleri konusunda vatandaşları uyardı.

Vatandaşların bilinçli davranması gerektiğini belirten Bahar, şunları kaydetti:

"Kurban kesildikten sonra et sıcak halde poşetlerde bırakılmamalı ve hemen buzdolabına konulmamalı. Et sıcakken, dışarıda ters düz çevrilerek 1-2 saat soğuması sağlanmalıdır. Ayrıca eti dolaba koyduktan 1-2 saat sonra çevrilmesi de gerekiyor. Kesik ve parçalanmış etler üst üste geldiği zaman pişme ve yanma olur. En iyi muhafaza etleri bir tepsi içerisinde yayarak, parçaları birbirlerine değdirmeden 1 saat süre ile ters çevirerek soğutulmasını sağlamalıyız. Bu işlemden sonra dolaba etleri poşetleyerek değil, tepsiyle koymamız gerekir. Parça etleri buzdolabından çıkarırken bir seferde kullanmalıyız. Et her seferinde tekrar soğutulmamalı, tek seferde tüketilmeli. Bütün et dolaptan çıktıktan sonra kullanılmayan kısmını tekrar dolaba koymak sakıncalıdır. Bu yüzden etlerimizi bir yemekte kullanılacak miktarda buzdolabında muhafaza etmeliyiz."


    ETİKETLER:

    Kurban Bayramı

    ,

    Kurban

    ,

    zaman

    ,

    sıcak