scorecardresearch.com

Her çocuğun sevdiği meyve: Çilek

Şimdi çileğin tam mevsimi. Bir çırpıda bir sepet yiyebilir insan. Bu sayfadaki basit ama bir o kadar eğlenceli tarifleri çocuklarınızla birlikte hazırlayıp hem onların mutluluğunu hem de lezzeti ikiye katlayabilirsiniz

Kardeşim Sinan altı yaşında. İştahı çok olmasa da, ağzına tıkarak yediği birkaç şey varsa sanırım ilki çilek. Birini bitirip diğerine geçme arasında nefes almıyor olması, dışarıdan seyredildiğinde süper eğlenceli. Tabii Sinan’ın güneyde yaşıyor olması ve yediği çileklerin kokusunun 20 metre öteden duyulması, onun bu aşkını daha da haklı kılıyor. Karacasöğüt’ün çileğinin ne şekere, ne kremaya ne de dondurmaya ihtiyacı var. Bir çırpıda bir sepet yiyebilir insan. Çileğin tam mevsimine geldiğimiz bugünlerde çocuklarla beraber hazırlanabilecek eğlenceli birkaç tarif vermeye karar verdim. Onlarla mutfağa girmenin ve beraber yaratmanın ayrı bir keyfi var.



Çilekli limonata
*8 adet limonun suyu
*1 adet limonun kabuğunun rendesi
*150 gr. şeker
*1 lt. su
*250 gr. çilek
*1 kaşık şeker
Limon suyunu ve kabuğunu şekerle yarım saat bekletirim. Ayıkladığım çilekleri bir kaşık şekerle blender’dan geçiririm. Şurup kıvamına gelen limon suyuna su ekleyip, çilek püresiyle beraber karıştırıp bol buzlu bardakta servis ederim. Çocuklar tatlı sevdiği için bu tarifin şekeri biraz yüksek, isteğe göre su miktarı artırılabilir. Nane, portakal kabuğu gibi malzemelerle zenginleştirmek size kalmış.

Limon kreması, taze çilek
*7 yumurta sarısı
*2 tam yumurta
*250 gr. şeker
*4 limonun rendesi ve suyu
*100 gr. tereyağı
*30 gr. krema
*Bol taze çilek
Yumurtaları bir kasede çırpıp şekeri eklerim. Limon suyunu da kattıktan sonra altı kalın bir tencerede çok kısık ateşte çırparak pişiririm. Kıvam almaya başladıktan sonra kenara alıp tereyağı ve kremayı eklerim. Buzdolabında soğuttuktan sonra taze çileklerin üstüne dökerek servis ederim.

Taze çilek sosu
*500 gr. çilek
*100 gr. pudra şekeri
*1 portakalın kabuğu
*1/2 limonun suyu
Çilek kadar lezzetli meyvelerin kısa sürede tüketilebilecekse pişirilmemesi taraftarıyım. Ayıkladığım çilekleri pudra şekeri, portakal kabuğu ve limon suyuyla beraber blender’da çekip dondurmanın veya muhallebinin üstünde yemeyi seviyorum.

.

http://www.radikal.com.tr/104716910471690

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yazılmamış.