Borç Çorbası Tarifi

Borç Çorbası Tarifi
Borç Çorbası Tarifi
Borç Çorbası tarifi Radikal Yemek Tarifleri ile sizlerle! Borç Çorbası tarifinden sonra diğer tariflere de göz gezdirmenizi öneririz
Haber: Müjgan Güldoğdu / Arşivi

Malzemeler: (8 kişilik)

  • 10 su bardağı et suyu

  • 2 orta boy soğan

  • 1 küçük kereviz

  • 1 küçük havuç

  • 2 kaşık domates salçası

  • 1 çay kaşığı limon tuzu

  • 2 çorba kaşığı yağ

  • 2 orta boy patates

  • 2 küçük pancar

  • 5-6 yaprak lahana

  • 2 diş sarımsak

  • 1 çay kaşığı toz şeker

  • Bir tutam tuz

  • Bir tutam nane

Yapılışı:

  • Sebzeler teker teker soyulur. Soğan çorba tenceresinde rendelenir. Mutfak robotunu da kullanabilirsiniz. Kereviz, havuç, patates ve pancar başka bir kapta rendeden geçirilir.
  • Üzerine lahana küçük parçalar halinde güzelce doğranır. Rendelenmiş soğan (ya da robotla çekilmiş ) , yağ ile yavaş yavaş pembeleşinceye kadar kavrulur. Un katılır. Soğanlar biraz da un ile kavrulur.
  • Başka bir kapta hazırlanan sebzeler un ile kavrulmuş soğanların üzerine eklenir. Biraz karıştırılır. Rendelenmiş domates ya da domates salçası ilave edilir. Biraz daha kavrulur. Et suyu bu iyice kavrulan sebzelerin üzerine yavaşça ve karıştırılarak dökülür. Ve pişirilmeye bırakılır.
  • Tuz, limon tuzu ve şeker atılıp 10 dakika kısık ateşte pişirilmeye bırakılır. 10 dakika sonunda hem göze hem de damak lezzetine hitap eden son derece sağlıklı vücudunuza dinçlik verecek
  • Çorbanız servise hazır demektir.

http://www.superanne.org/borc-corbasi-tarifi


    ETİKETLER:

    Çay

    ,

    Mutfak

    ,

    Borc

    ,

    derece